Νέα Bentley Flying Spur Speed με 635 ίππους (video)

Νέα Bentley Flying Spur Speed 2022

Η Bentley προχώρησε στην αποκάλυψη της 4κίνητης Flying Spur Speed των 635 ίππων που αποτελεί και το πιο οδηγοκεντρικό 4θυρο μοντέλο στην υπάρχουσα γκάμα της.

Η νέα Flying Spur Speed είναι το τελευταίο μέχρι στιγμής Grand Tourer που παρουσιάζει η Bentley και έρχεται να τοποθετηθεί δίπλα στην coupe Continental GT και την SUV Bentayga ως το υψηλών επιδόσεων sedan της βρετανικής εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα η νέα 4θυρη Bentley είναι το ένα από τα δύο μοντέλα των Βρετανών -η Flying Spur Mulliner το άλλο- που μπορεί να επιλέξει κανείς εφόσον αποζητά τις επιδόσεις που προσφέρει ο W12 κινητήρας. Να σημειωθεί επίσης ότι η στάνταρ Flying Spur σταμάτησε να παράγεται τον Μάιο που μας πέρασε.

Την κίνηση της 4θυρης Flying Spur Speed αναλαμβάνει ο μεγάλος εξάλιτρος W12 κινητήρας της βρετανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 635 ίππους και 900 Nm ροπής. Έναντι της μέχρι πρότινος κορυφαίας από πλευράς απόδοση έκδοσης S, το 12κύλινδρο μοτέρ με τους δύο υπερσυμπιεστές έχει αυξήσει την παραγόμενη ισχύ κατά 85 ίππους και 130 Nm.

Με αυτά τα νούμερα απόδοσης τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 333 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κίνηση φτάνει και στους τέσσερεις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οχτώ σχέσεων, το οποίο προέρχεται από την ZF και είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται και στην Continental GT. Να σημειωθεί ότι η τελική ταχύτητα επιτυγχάνεται με την 6η σχέση, με τις άλλες δύο να είναι overdrive με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης.

Το σύστημα 4κίνησης της νέας Bentley, η οποία φέρει και ενεργητική τετραδιεύθυνση, μπορεί να στείλει έως και 480 Nm ροπής στον εμπρός άξονα προς βελτίωση των επιπέδων της συνολικής πρόσφυσης και της ευκολίας στην οδήγηση. Σε δε πρόγραμμα Sport η ροπή που φτάνει στους εμπρός τροχούς περιορίζεται στα 280 Nm προσδίδοντας στη μεγάλη και βαριά Bentley μια πιο σπορ συμπεριφορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γνήσιο ξύλο και το δέρμα κατακλύζουν κυριολεκτικά το πολυτελές εσωτερικό του βρετανικού σεντάν με τις οικολογικές ευαισθησίες που χρησιμοποιεί παράλληλα επενδύσεις στην καμπίνα, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί κατά 73% από ανακυκλωμένο πλαστικό. Σύμφωνα με την Bentley, η Flying Spur Speed προσφέρει σχεδόν... άπειρες δυνατότητες εξατομίκευσης για τους ενδιαφερόμενους με highlight τα 15 διαφορετικά χρώματα για τις δερμάτινες επενδύσεις και τις τρεις επιπλέον επιλογές για τις ξύλινες, οι οποίες και δεν χρεώνονται έξτρα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό της περιλαμβάνονται τέλος και ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις, με επίσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αντιστρεπτικές, αλλά και οι μεγαλύτεροι ατσάλινοι εμπρός δίσκοι στον κόσμο, με διάμετρο που φτάνει στα 420 χλστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ