Με το αυτοκίνητο απευθείας στο σαλόνι -Το ασανσέρ στις πολυτελείς κατοικίες της Bentley

Bentley Miami Dezervator

Η Bentley αποκάλυψε το «Dezervator», τον ανελκυστήρα που θα ανεβάζει το αυτοκίνητο μέσα στην οικία του ιδιοκτήτη κάθε διαμερίσματος στον πύργο κατοικιών που ετοιμάζει στην παραλία του Μαϊάμι.

Ο ουρανοξύστης, ύψους 228 μέτρων και 61 ορόφων, είναι το νέο project της Bentley για τους υπερπλούσιους τους ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Ακριβώς τα ίδια σχέδια έχει και η Aston Martin, επίσης στην παραλία της πόλης της Φλόριντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πύργος της Bentley θα είναι το υψηλότερο παραθαλάσσιο κτίσμα της Αμερικής, με υπερπολυτελείς κατοικίες, στις οποίες οι ιδιοκτήτες τους θα ανεβαίνουν -όπως αποκάλυψε η βρετανική εταιρεία- με το αυτοκίνητό τους.

Αυτό θα γίνεται μέσω του «Dezervator», ενός ανελκυστήρα αυτοκινήτων που πήρε το όνομά του από την εταιρεία Dezer Developments, συνεργάτιδα της Bentley. Το ασανσέρ αυτό, που θα χωρά μόνο ένα αυτοκίνητο, θα φτάνει μέχρι το γκαράζ του υψηλότερου -61ου- ορόφου.

Ο κάτοχος του αυτοκινήτου, και του διαμερίσματος, θα εισέρχεται μέσα στο κτήριο. Ένας ειδικός αισθητήρας στο παρ-μπριζ θα αναγνωρίζεται από το σύστημα αυτοματισμού στην πύλη και θα ανοίγει τις θύρες, ενώ θα ενεργοποιείται μια σειρά από φώτα για να τον κατευθύνουν προς το σημείο του ανελκυστήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί, ένα υδραυλικό σύστημα θα σηκώνει το αυτοκίνητο από τα ελαστικά του και θα το τοποθετεί σε ένα ρομποτικό μηχανισμό, με τον οδηγό πάντα στη θέση του. Ο μηχανισμός αυτός θα ανεβάζει το αυτοκίνητο στον κατάλληλο όροφο και την οικιακή μονάδα του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη.

Οι γυάλινες περιμετρικές επιφάνειες του «Dezervator», στο μεταξύ, θα επιτρέπουν στον οδηγό να βλέπει τους κοινόχρηστους χώρους και το σαλόνι στα χαμηλότερα επίπεδα του πύργου, καθώς θα συνεχίζεται η ανοδική του πορεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον κατάλληλο όροφο, το δάπεδό του ανελκυστήρα θα περιστρέφεται για να επιτρέψει την είσοδο στο αποκλειστικό γκαράζ. Στην ανατολική πλευρά του κτηρίου τα διαμερίσματα θα διαθέτουν χώρο στάθμευσης 144 τ.μ., αρκετό για τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ στη δυτική πλευρά 106 τ.μ. για τρία αυτοκίνητα. Όλες οι θέσεις θα έχουν ταχυφορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στον πύργο της Bentley στο Μαϊάμι, τα διαμερίσματα έχουν επιφάνεια 557 τ.μ., με απέραντη θέα του Ατλαντικού Ωκεανού, και η τιμή τους ξεκινά από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Η κατασκευή του πύργου, που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2021, θα ολοκληρωθεί το 2026.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ