Ακτιβιστές χτυπούν αντιπροσωπείες αυτοκινήτων - Δείτε για ποιο λόγο

Έριξαν μπογιά σε βιτρίνες αντιπροσωπειών αυτοκινήτου 2022

Επίθεση από ακτιβιστές δέχτηκαν μια σειρά από αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στο κέντρο του Λονδίνου με τις βιτρίνες τους να λερώνονται με πορτοκαλί μπογιά.

Το κίνημα Just Stop Oil (Απλά Σταματήστε το Πετρέλαιο) είναι μια βρετανική συμμαχία διαφορετικών γκρουπ που προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει στο άμεσο κιόλας μέλλον να εκδίδει άδειες και να δίνει τη συγκατάθεσή της για την εξερεύνηση, ανάπτυξη και παραγωγή ορυκτών καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ακτιβιστές του κινήματος Just Stop Oil έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους τις τελευταίες εβδομάδες στην Μ. Βρετανία μέσα από μία σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν καθιστικές διαμαρτυρίες με κλείσιμο κεντρικών δρόμων στην βρετανική πρωτεύουσα, αλλά και την επίθεση με μπογιά σε καταστήματα πώλησης ειδών πολυτελείας, κυβερνητικά κτίρια αλλά και αντιπροσωπείες αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έριξαν μπογιά σε βιτρίνες αντιπροσωπειών αυτοκινήτου 2022

Η πιο διάσημη μέχρι στιγμής ενέργεια του κινήματος είναι η ρίψη σούπας σε πίνακα του Vincent van Gogh που βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, στα μέσα Οκτωβρίου. Οι ενέργειες του κινήματος δεν σταμάτησαν εκεί και βάζοντας άμεσα στο στόχο τους και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων επιτέθηκαν με μπογιά σε αντιπροσωπείες εταιρειών πολυτελών αυτοκινήτων που βρίσκονται στην πλατεία Berkeley του Λονδίνου.

Ανάμεσα στις αντιπροσωπείες που είδαν τις βιτρίνες τους να ψεκάζονται με πορτοκαλί μπογιά είναι εκείνες των Ferrari, Bentley και Bugatti, με την συμβολική επίθεση να πραγματοποιείται από τους ανθρώπους του Just Stop Oil στις 26 Οκτωβρίου.

Ο πόλεμος μεταξύ των οικολόγων ακτιβιστών και των κατασκευαστών αυτοκινήτου φαίνεται να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις τους τελευταίους μήνες με «τυφλές επιθέσεις» να πραγματοποιούνται σε όλο και περισσότερα σημεία της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταία παραδείγματα, μαζί με το παραπάνω περιστατικό, είναι οι ενδείξεις... αντιπάθειας των ακτιβιστών απέναντι στα SUVs. Οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν με ξεφούσκωτα ελαστικά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ