Η νέα μάστιγα των δρόμων -Από ποιους και γιατί κινδυνεύουν τα SUV

Πόλεμος στα SUV, η νέα μάστιγα με τα ξεφούσκωτα ελαστικά 2022

Σε μάστιγα εξελίσσονται τα σαμποτάζ των οικολόγων που έχουν βάλει στο μάτι τους τα ελαστικά των SUVs καθώς το φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του σε όλο και περισσότερες γωνιές του κόσμου.

Ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις «προτρέποντας» με ανορθόδοξο τρόπο τους ιδιοκτήτες των SUVs να κινούνται με εναλλακτικούς τρόπους στα αστικά κέντρα.

Οι ακτιβιστές έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα SUVs που κυκλοφορούν στα αστικά κέντρα, γιατί όπως ισχυρίζονται, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμου από ένα, για παράδειγμα, ίδιας κατηγορίας σεντάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου σημαίνει για τους ακτιβιστές και περισσότερους ρύπους και κατά συνέπεια περισσότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος στο οποίο κινούνται τα SUVs. Ο αποδέκτης αυτών των ρύπων είναι μεταξύ άλλων και ο ανθρώπινος οργανισμός, ο οποίος μπορεί να φτάσει ακόμη και στον θάνατο με την παρατεταμένη εισπνοή τους, όπως δείχνουν και διάφορες επιστημονικές μελέτες.

Οι συνέπειες των εκπεμπόμενων ρύπων από κινητήρες εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα είναι φυσικά γνωστές σε όλους. Οι αλλαγές για τον περιορισμό τους, που γίνονται σε παγκόσμια κλίμακα, είναι ορατές και στην βιομηχανία των τεσσάρων τροχών που βρίσκεται ήδη σε τροχιά εξηλεκτρισμού και εξασφάλισης μελλοντικά ενός ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο οι ακτιβιστές που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα SUVs θέλουν οι ιδιοκτήτες τους να αποκτήσουν πιο... υγιείς πρακτικές αστικής μετακίνησης μια ώρα αρχύτερα, στέλνοντας αυτό το μήνυμα με το ξεφούσκωμα των ελαστικών τους.

Ομάδες ακτιβιστών κατά των SUVs έκαναν την εμφάνισή τους και στη γειτονική Ιταλία με το Τορίνο, αλλά και άλλες πόλεις να μπαίνουν στο στόχαστρό τους. Πολλοί οδηγοί βρήκαν τα αυτοκίνητά τους με ξεφούσκωτα ελαστικά αλλά και το σχετικό αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ που δικαιολογεί την πράξη των ακτιβιστών και έχει σαν σκοπό να ενημερώσει και τον ιδιοκτήτη του οχήματος γι' αυτή τη συμβολική κίνηση -οι ακτιβιστές ξεφουσκώνουν τα ελαστικά, δεν τα τρυπάνε.

Η Ιταλία έρχεται να προστεθεί στη λίστα των χωρών όπου έχει εκδηλωθεί η οργή των ακτιβιστών. Σε αυτές περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής η Μ. Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Σκωτία, η Αυστρία και η Γαλλία.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ