Έρχεται το 2025 η πρώτη ηλεκτρική Ferrari

Ferrari F8 Tributo

Αποφασισμένη να ενδώσει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης είναι η Ferrari, η οποία έχει ανακοινώσει με κάθε επισημότητα το λανσάρισμα του πρώτου 100% ηλεκτρικού προϊόντος της.

Καταρρέουν τα τελευταία αναχώματα των κινητήρων εσωτερικής καύσης, στον βωμό της εδραίωσης ενός νέου αυτοκινητικού καθεστώτος όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το τολμηρό βήμα προς την ηλεκτροκίνηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει και μία από τις εταιρείες που έχουν γίνει συνώνυμο της πολυτελούς και fun-to-drive οδήγησης, η Ferrari, όπως έχει ανακοινώσει με κάθε επισημότητα, ο επικεφαλής του brand, John Elkann.

Παρόλο που δεν έχει αποκαλυφθεί ποιο μοντέλο θα είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό τετράτροχο προϊόν της εταιρείας από το Μαρανέλο, είναι γνωστό ότι αυτό θα πατήσει άσφαλτο το 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ferrari

Η «ηλεκτρική μετάβαση» της Ferrari ίσως… στεναχωρεί τους αναρίθμητους φίλους της, όχι όμως και τον Elkann o οποίος δηλώνει πεπεισμένος ότι το νέο μοντέλο θα εξαργυρώνει την 75ετή τεχνογνωσία του brand και θα ενσαρκώνει όλες τις θεμελιώδεις αρχές της.

«Η επιτυχία της Ferrari είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το όραμα, το πάθος και την αποφασιστικότητα ενός άνδρα. Του Enzo Ferrari. Τοποθετούμε τις βάσεις για την οικοδόμηση του μέλλοντός μας», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Elkann.

Κάτι παραπάνω από αισιόδοξος είχε παρουσιαστεί και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, John Elkann: «Η ηλεκτρική Ferrari θα είναι πάντα μια Ferrari. Μοναδική, ξεχωριστή και ικανή να δημιουργεί συναισθήματα».

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του διοικητικού σχήματος της εταιρείας, οι νέοι ηλεκτροκινητήρες θα παραχθούν in-house, στα νέα κτήρια της μάρκας στο Μαρανέλο, ενώ για την εξέλιξη της μπαταρίας θα επιλεχθούν 4 διαφορετικοί προμηθευτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ferrari

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί, από το 2026 το 40% της γκάμας θα απαρτίζεται από συμβατικά μοντέλα (με κινητήρες εσωτερικής καύσης), το 55% από υβριδικά και το 5% από αμιγώς ηλεκτρικά.

Συνολικά, έως και το 2026 θα λανσαριστούν 15 νέα μοντέλα, ενώ στόχος για το 2030 είναι να επιτευχθεί ανθρακική ουδετερότητα.

Προτού, ωστόσο, αποκαλυφθεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari, το ενδιαφέρον στρέφεται στην παρουσίαση της πολυαναμενόμενης Purosangue που θα εισάγει την εταιρεία στον κόσμο των SUV. Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα γίνει το 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ