Αυτό είναι το νέο μικρό SUV της Mitsubishi

Νέο Mitsubishi XFC Concept νέο SUV

Υπό τη μορφή του XFC Concept, η Mitsubishi αποκάλυψε το νέο μικρό SUV της που δίνει έμφαση στη φιλικότητα στην καθημερινή χρήση.

Το νέο Mitsubishi XFC Concept αποκαλύφθηκε στο Βιετνάμ και θα κάνει το φυσικό του ντεμπούτο στην ερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου της χώρας της Ασίας που θα ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το XFC Concept, που έχει εξελιχθεί εξολοκλήρου από την ιαπωνική εταιρεία, είναι ο προπομπός το νέου μικρού SUV που ετοιμάζει η Mitsubishi για τις ασιατικές αγορές. Το νέο μοντέλο της θα ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία την ερχόμενη χρονιά, αλλά από ό,τι καταλαβαίνουμε δεν θα κάνει «απόβαση» στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε γενικές γραμμές το XFC Concept παρουσιάζεται αρκετά δυναμικό στη σχεδίασή του με το σχήμα των LED φωτιστικών σωμάτων, τόσο εμπρός όσο και πίσω να τονίζει τις έντονες γωνίες και ακμές του αμαξώματος του.

Εκεί που το concept ξεχωρίζει πραγματικά είναι στην καμπίνα του. Οι υφασμάτινες επενδύσεις κάνουν την εμφάνισή τους στο ταμπλό αλλά και τις πόρτες, ενώ τα ανοιχτόχρωμα υλικά που έχουν επιλέξει οι Ιάπωνες δημιουργούν ένα «φωτεινό» περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ευθείες γραμμές και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που προσφέρουν καλή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και ακόμη περισσότερο προς τα εμπρός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αριθμός των φυσικών χειριστηρίων έχει εμφανώς περιοριστεί στο απολύτως ελάχιστο με τα περισσότερα κουμπιά να είναι αφής, ενώ στο κέντρο σχεδόν του ταμπλό δεσπόζουν δύο σχετικά μεγάλου μεγέθους οθόνες, μία για τα μάτια του οδηγού και μία αφής, για το σύστημα πολυμέσων.

Το Mitsubishi XFC Concept σχεδιάστηκε για ευκολία στη χρήση, καλή ορατότητα, ειδικά προς τα μπροστά αλλά και για να αντιλαμβάνεται ο οδηγός του γρήγορα και εύκολα τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στο αστικό περιβάλλον.

Η Mitsubishi δεν κάνει προς το παρόν κάποια αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου SUV της, το οποίο ωστόσο θα φέρει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης Normal, Wet, Gravel και Mud.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα «Wet» κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε μοντέλο της Mitsubishi και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία έχει εξελιχθεί ειδικά για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις ασιατικές χώρες, όπου οι ξαφνικές καταιγίδες και οι πλημμύρες είναι συχνό φαινόμενο σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ