Παρουσιάστηκε το νέο Mitsubishi ASX

Mitsubishi ASX 2023 1

Η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά την άνοιξη με πέντε εκδόσεις κινητήρα.

Η δεύτερη γενιά του Mitsubishi ASX παρουσιάστηκε απόψε και φέρει αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Για την ακρίβεια, είναι ένα διαφορετικού χαρακτήρα SUV και βασίζεται στην πλατφόρμα CMF της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Mitsubishi ASX 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αισθητικά, το νέο ASX δεν διαφέρει από το μοντέλο στο οποίο βασίζεται, που είναι το γνωστό Renault Captur. Οι διαφορές εντοπίζονται στην εμπρός μάσκα που φέρει την Dynamic Shield της ιαπωνικής εταιρείας και στα σχέδια των τροχών 17 και 18 ιντσών. Η χρωματική του παλέτα απαρτίζεται από έξι επιλογές και στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού θα υπάρχει δυνατότητα για διχρωμία με οροφή μαύρου χρώματος.

Mitsubishi ASX 2023 3

Παρόμοιο με του Renault Captur είναι και το εσωτερικό, με τις αλλαγές να βρίσκονται στον λογότυπο που βρίσκεται στο τιμόνι και τις ταπετσαρίες των καθισμάτων. Παράλληλα όμως, αυτό σημαίνει ότι διαθέτει ικανούς χώρους και συρόμενο πίσω κάθισμα.

Όλη γκάμα κινητήρων του νέου δικίνητου ASX προέρχεται από την Συμμαχία και όπως είναι λογικό δεν θα παρουσιάζει διαφορές από τα αδέρφιά του. Η βασική έκδοση αφορά τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1,0 που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Στην συνέχεια, υπάρχει έκδοση με τον ήπια υβριδικό 4κύλινδρο τούρμπο των 1,3 λίτρων που συνδυάζεται τόσο με 6άρι χειροκίνητο σασμάν όσο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mitsubishi ASX 2023 3

Η γκάμα του νέου Mitsubishi ASX ολοκληρώνεται με δύο υβριδικές εκδόσεις, μία με 145 ίππους και μία επαναφορτιζόμενη υβριδική (PHEV) με 160 ίππους, δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία 10,5 kWh για ικανή ηλεκτρική αυτονομία.

Από πλευράς εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, το νέο Mitsubishi ASX διαθέτει πλήρη σουίτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, ενεργό cruise control, σύστημα διατήρησης της λωρίδας, έλεγχο τυφλού σημείου και ενεργό σύστημα πέδησης.

Mitsubishi ASX 2023 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, μετά το λανσάρισμα του νέου ASX στις αρχές της νέας χρονιάς θα ακολουθήσει το φθινόπωρο και η παρουσίαση του νέου Colt.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ