Αυτό είναι το νέο και άκρως συλλεκτικό MINI JCW 1to6 Edition

MINI JCW 1to6 Edition

Με 231 ίππους και πληθώρα προδιαγραφών από το motorsport, η έκδοση 1to6 Edition του MINI John Cooper Works έχει τις ρίζες του στην αγνή σπορ οδήγηση με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το σπάνιο MINI John Cooper Works 1to6 Edition, μιας και θα κατασκευαστεί σε μόνο 999 αντίτυπα, γιορτάζει το αγωνιστικό υπόβαθρο της εταιρείας και συνεχίζει τη μακρά ιστορία σπορ εκδόσεων του σύγχρονου MINI, με τη φημισμένη αίσθηση της οδήγησης ενός kart.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όνομά του, 1to6 Edition, προκύπτει φυσικά από το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων που όλο και περισσότερο εξαφανίζεται για χάρη των αυτόματων κιβωτίων, και που πιθανότατα στο μέλλον θα συναντάται μόνο σε αυτοκίνητο που δίνουν έμφαση στη χαρά της παραδοσιακής σπορ οδήγησης.

Οι σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες της έκδοσης αυτής ξεκινούν από τη γρίλια με τους δύο αεραγωγούς στις κάτω άκρες της, που κατευθύνουν τον αέρα για την ψύξη του κινητήρα και των φρένων. Το πλαίσιο της γρίλιας είναι γυαλιστερό μαύρο, και συνδυάζεται με το εκλεπτυσμένο μαύρο Midnight Black του αμαξώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το καπό και προς την πίσω πτέρυγα και τον πίσω προφυλακτήρα, το αμάξωμα διατρέχεται από ένα εγκάρσιο γραφικό που παραπέμπει στις κλασσικές λωρίδες χρώματος των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Το γραφικό αποτελείται από το σχέδιο της κλιμάκωσης του μηχανικού κιβωτίου, όπως και το ασημένιο σήμα της έκδοσης που βρίσκεται στην πίσω πόρτα. Άλλα δύο logos της έκδοσης βρίσκονται στις πίσω κολόνες.

Η «άγρια», μαύρη εμφάνιση συμπληρώνεται με τις αντίστοιχες ζάντες 18 ιντσών Circuit Spoke σε χρώμα Jet Black. Περνώντας στο εσωτερικό, το σήμα της έκδοσης αυτής είναι χαραγμένο στην πλευρά του συνοδηγού στο ταμπλό και εντοπίζεται και στο κάτω μέρος του τιμονιού, καθώς και στα πατάκια. Παράλληλα, αριστερά από το τιμόνι υπάρχει και η ειδική ταμπέλα «One of 999».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κέντρο της σκηνής βρίσκεται φυσικά ο επιλογέας ταχυτήτων, στα χρώματα του logo της έκδοσης και με κόκκινες ραφές. Το κυκλικό κεντρικό τμήμα του ταμπλό που περιλαμβάνει την οθόνη έχει το κλασσικό κόκκινο περίγραμμα, που συνδυάζεται με τον επίσης κόκκινο εσωτερικό κρυφό φωτισμό.

Πέραν του ήχου που προκύπτει από τον τετρακύλινδρο twin-turbo κινητήρα ισχύος 231 ίππων, οι αγωνιστικών γονιδίων προδιαγραφές του MINI John Cooper Works 1to6 Edition συνεχίζονται με την ειδική σπορ ρύθμιση της ανάρτησης - που εξελίχθηκε, μεταξύ άλλων, στο μεγάλο βόρειο loop (Nordschleife) της πίστας του Nurburgring.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί θα γίνει και η πρεμιέρα του MINI John Cooper Works 1to6 Edition, στο πλαίσιο του φετινού αγώνα των 24 Ωρών του Nurburgring. Ένα από τα 999 αντίτυπά του, ειδικά προσαρμοσμενο στους αγωνιστικούς κανονισμούς, θα πάρει εκκίνηση στον αγώνα, δίπλα σε ένα αγωνιστικό JCW της ομάδας Bulldog Racing Team. Τα υπόλοιπα 998 αντίτυπα θα διατίθενται στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές του κόσμου από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ