Αυτό είναι το νέο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Renault

Renault JMEV Xiaoqilin

Tο JMEV Xiaoqilin είναι ένα mini αυτοκίνητο πόλης 3,5 μέτρων που εξέλιξε η Renault σε συνεργασία με την κινεζική Jiangling, αποδίδει 35 ίππους και είναι ιδανικό για την αστική καθημερινότητα.

Η συνεργασία με τη Jiangling είναι μία από τις αρκετές στρατηγικές συνέργειες που κάνει η Renault εκτός Ευρώπης, για να επιταχύνει τη μετάβασή της παγκοσμίως στην ηλεκτροκίνηση. Η Κίνα είναι ίσως η σπουδαιότερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων του κόσμου, και αυτό υπήρξε το εφαλτήριο της δημιουργίας του JMEV Xiaoqilin: να είναι απόλυτα ταιριαστό στις κινεζικές μεγαλουπόλεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το JMEV Xiaoqilin είναι, με μήκος 3,5 μέτρων, πλάτος 1,64 μ. και ύψος 1,46 μ., αρκετά μικρότερο από το ηλεκτρικό Spring της Dacia - θυγατρικής του ομίλου Renault. Έχει τις ιδανικές διαστάσεις για την πόλη, ενώ με το μεταξόνιο των 2,34 μέτρων προσφέρει σχετικά ικανοποιητικούς χώρους για έως και τέσσερις επιβάτες.

Η τιμή του δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά σίγουρα θα είναι άκρως προσιτό για τα μικρομεσαία νοικοκυριά της Κίνας. Αυτό γίνεται σαφές και από τα σχετικά οικονομικά υλικά που φαίνεται να έχει το εσωτερικό του. Όσο για το συμπαθητικό σχεδιασμό του, είναι παραπάνω από ορατό ότι υιοθετεί ιδέες από το Renault Zoe και το Nissan Micra στο ρύγχος, και από το Twingo στην ουρά του.

Άγνωστη παραμένει, προς το παρόν, και η ηλεκτρονική αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία λιθίου-σιδηροφωσφόρου (LFP) που βρίσκεται στο δάπεδο και κινεί τον μικρό ηλεκτροκινητήρα των 35 ίππων. Όμως, το μικρό μέγεθος του κινητήρα μάλλον εγγυάται περισσότερα από τα καθημερινά χιλιόμετρα που καλύπτει ένας μέσος Κινέζος στην πόλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ακόμη πολύ νωρίς να πει κανείς αν και πότε αυτό το μικρό γαλλο-κινεζικό citycar θα έρθει και στην Ευρώπη. Πιθανότατα θα ήταν, όμως, μια αρκετά ελκυστική επιλογή. Η Jiangling διαθέτει ήδη ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ήπειρό μας, κάτω από την ομπρέλα της θυγατρικής της Mobilize - ένα sedan που φέρει την ονομασία Mobilize Limo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ