Η Ford Mustang Mach-E GT στην υπηρεσία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης

Ford Mustang Mach-E GT Police NY

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης παρήγγειλε συνολικά 184 Ford Mustang Mach-E της κορυφαίας έκδοσης GT, για τις ανάγκες περιπολίας στην αμερικανική μητρόπολη, καταβάλλοντας αντίτιμο 10 εκατομμυρίων Ευρώ.

Πέρασαν σχεδόν τρεις δεκαετίες από τότε που τα όργανα της τάξεως στη Νέα Υόρκη κυκλοφορούσαν με τις Mustang SSP, τότε, που είχαν παραχθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980 (φωτό κάτω). Και τώρα, η πόλη της Νέας Υόρκης κατέθεσε στη Ford Motor Co. παραγγελία ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων Ευρώ (11,4 εκατ. δολαρίων) για να προμηθευτεί συνολικά 184 Mustang Mach-E GT.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι οι 184 Mustang μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό εμπρός στα περίπου 30.000 ενεργά δημοτικά αυτοκίνητα που διαθέτει η Νέα Υόρκη, αυτή η απόφαση δεν πέρασε απαρατήρητη από την κοινή γνώμη. Οι Νεοϋορκέζοι ασκούν κριτική στο διαδίκτυο τόσο για το ύψος της δαπάνης, όσο και για το γεγονός ότι επιλέχθηκε η ακριβότερη έκδοση GT, χωρίς ιδιαίτερα προφανή λόγο.

Και το κόστος δεν σταματάει εδώ, καθώς για τις ανάγκες φόρτισης των ηλεκτρικών περιπολικών και άλλων δημοτικών οχημάτων θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης συνολικά 275 ταχυφορτιστές. Και συνολικά πάνω από χίλιοι μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του δήμου της Νέας Υόρκης, όλες αυτές οι Ford Mustang Mach-E GT δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο από τις αστυνομικές δυνάμεις της πόλης, αλλά από φορείς περιβαλλοντικής προστασίας, και άλλους. Και στην πρώτη περίπτωση θα εκτελούν κυρίως χρέη περιπολίας στους δρόμους της πόλης.

Με τη λήψη της παραγγελίας, η Ford βρίσκεται στη διαδικασία μετατροπής της Mustang Mach-E GT σε περιπολικό, εξελίσσοντας τα πρώτα πιλοτικά οχήματα στην πίστα. Δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα υπάρξουν μετατροπές αύξησης της ισχύος πάνω από τους 480 ίππους της πολιτικής έκδοσης, ή της αυτονομίας πάνω από τα 450 χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την αγορά των 184 Ford Mustang Mach-E GT, οι αρχές της πόλης της Νέας Υόρκης βρίσκονται κοντα στην ολοκλήρωση της παραγγελίας συνολικά 250 ακόμη Tesla Model 3, επίσης για τις ανάγκες περιπολίας στην πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ