Μετά τη Χάλκη η Citroen κάνει «ηλεκτρικό» ένα ακόμη νησί

Citroen San Pietro Ιταλία εξηλεκτρισμός βιώσιμη κινητικότητα ηλεκτρικά

Η Χάλκη αποτέλεσε το πρώτο νησί πρότυπο «πράσινης» οικονομίας που εξηλέκτρισε η Citroen, η οποία δίνει τώρα συνέχεια με παρόμοιες ενέργειες σε νησί της Ιταλίας.

Την πρωτεύουσα Carloforte του ιταλικού νησιού San Pietro που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Σαρδηνία επέλεξε η Citroen για να συνεχίσει με το παράδειγμα εξηλεκτρισμού της Χάλκης ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλει για ενεργειακή μετάβαση και βιώσιμη «πράσινη» ανάπτυξη.

Με αυτή την πρωτοβουλία της που ονομάζεται «Citroen Drive Carloforte Electric» η γαλλική εταιρεία θα συνεχίσει την προώθηση της βιώσιμης ηλεκτρικής κινητικότητας και θα παραδώσει στο δήμο τρία αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα: τα Ami, My Ami Cargo και το e Berlingo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα τρία αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα φέρουν τα διακριτικά του δήμου και για την φόρτισή τους η Citroen παρέδωσε επίσης και ένα συμβατό Wallbox.

Να σημειωθεί ότι το San Pietro ανήκει επίσημα στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 λόγω της βιοποικιλότητας και της φυσικής ομορφιάς του. Με την κίνηση της, η Citroen ενισχύει την προστασία του μειώνοντας τους εκπεμπόμενους ρύπους σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα η γαλλική εταιρεία θα προσφέρει εξηλεκτρισμένα μοντέλα της στους κάτοικους του νησιού σε προνομιακές τιμές για να μειώσει ακόμη περισσότερο το ανθρακικό αποτύπωμα στις μετακινήσεις τους.

Citroen San Pietro Ιταλία εξηλεκτρισμός βιώσιμη κινητικότητα ηλεκτρικά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράδοση των τριών ηλεκτρικών Citroen πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουλίου κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής από την τοπική αντιπροσωπεία των Γάλλων. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος του Carloforte, Stefano Rombi, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της Citroen Ιταλίας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενη με τη συνεργασία που έχουμε με την Citroen Ιταλίας. Εργαζόμαστε πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην εξοικονόμηση της. Γι' αυτό το λόγο αυτή η πρωτοβουλία, που μας επιτρέπει να εμπλουτίσουμε το στόλο του δήμου με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ανταποκρίνεται πλήρως στην ανάγκη μας να προστατέψουμε το περιβάλλον και εναρμονίζεται με το όραμά μας για βιωσιμότητα.", δήλωσε σχετικά ο Rombi.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ