Μετά την Ελλάδα, το Citroen Ami των 5.500 ευρώ περιπολικό και στην Ιταλία

citroen ami peripoliko italia

Έτοιμο να ενισχύσει τις προσπάθειες της ιταλικής αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας είναι το λιλιπούτειο Citroen Ami που θα διενεργεί περιπολίες σε ένα νησί της χώρας.

Όλο και μεγαλύτερη δημοφιλία φαίνεται πως αποκτά στις τάξεις των αστυνομικών αρχών το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 5.500 ευρώ, Citroen Ami, καθώς μετά την ένταξή του στον ελληνικό αστυνομικό στόλο της Χάλκης, είναι έτοιμο να ριχθεί στη μάχη για την καταπολέμηση του… εγκλήματος και στην Ιταλία.

Ειδικότερα, το λιλιπούτειο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα κάνει αστυνομική καριέρα στο νησί Λα Μανταλένα στη Σαρδηνία, αποτελώντας ένα από τα συνολικά 9 μηδενικών ρύπων μοντέλα τα οποία παρέδωσε η Citroen στο νησί, στο πλαίσιο της προώθησης της έξυπνης, βιώσιμης και προσιτής κινητικότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
περιπολικό citroen ami ιταλία

Ειδικότερα, η γαλλική εταιρεία παρέδωσε μεταξύ άλλων 6 Ami - κάποια εκ των οποίων θα τεθούν στην υπηρεσία του Λιμενικού – όπως και ένα Citroen e-C4 C-Cross.

περιπολικό citroen ami ιταλία

«Αισθανόμαστε περήφανοι που θα συνδράμουμε μέσω των εν λόγω ηλεκτρικών οχημάτων στη διαφύλαξη και προστασία ενός εκ των ομορφότερων φυσικών πόρων της χώρα μας. Είμαστε σθεναρά προσηλωμένοι στη διαδικασία ενεργειακής μετάβασης προς τη βιώσιμη κινητικότητα και επιθυμούμε να συνοδεύσουμε αυτήν την αλλαγή με όλη μας την εμπειρία αλλά και το θράσος που πάντα μας διέκρινε, έχοντας ως στόχο να καταστήσουμε την ηλεκτρική κινητικότητα προσβάσιμη σε όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Marco Antonini, Brand Manager στην Citroen Ιταλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
περιπολικό citroen ami ιταλία

Υπενθυμίζεται ότι την αρχή είχε κάνει ο όμιλος Συγγελίδη σε συνεργασία με την ελληνική πολιτεία, παραδίδοντας στη Χάλκη κάποια μηδενικών ρύπων οχήματα, από τα οποία ξεχώρισε το Ami ως περιπολικό.

Το μοντέλο πόλης αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τις αστικές μετακινήσεις. Ενσωματώνει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 5,5 kWh που παρέχει έως και 70 χλμ. αυτονομίας, τροφοδοτώντας έναν ηλεκτροκινητήρα 10 ίππων.

H τιμή εκκίνησης του οχήματος ανέρχεται στα 6.500 ευρώ με το πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης Β΄ Κύκλου Δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, ενώ για νέους κάτω από 29 ετών η κρατική επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ και η τελική τιμή του οχήματος δεν υπερβαίνει τα 5.500 ευρώ. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

περιπολικό ami ελλάδα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ