Μείωση τιμών υπόσχεται ο Elon Musk για τα Tesla

O Elon Musk είναι άστεγος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη 2022

Με τις τελευταίες αυξήσεις στις τιμές των Tesla να πραγματοποιούνται μόλις τον περασμένο Ιούνιο ο ELon Musk άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για το αντίθετο στο μέλλον.

Η γενικευμένη αύξηση που παρατηρείται στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών τους τελευταίους μήνες λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του πληθωρισμού που δεν περνά απαρατήρητη ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πληθωρισμός επηρεάζει αρνητικά και τον κόσμο των τεσσάρων τροχών με αντίστοιχη αύξηση στις τιμές των αυτοκινήτων. Η Tesla προχώρησε σε μία ακόμη αύξηση τον μήνα που μας πέρασε, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του μεγάλου αφεντικού της, Elon Musk, αναμένεται να πάρει αντίθετη τροχιά στο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχετική ερώτηση στο Twitter, ο Musk δήλωσε ότι αν ο πληθωρισμός «ηρεμήσει» τότε η Tesla θα μπορέσει να χαμηλώσει τις τιμές των αυτοκινήτων της.

Με λίγα λόγια ο Νοτιοαφρικανός δήλωσε εμμέσως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι τιμές των Tesla αν η παγκόσμια οικονομία δεν δείξει σημάδια περιορισμού της κρίσης. Μιας κρίσης έχει προκύψει τόσο από τον πόλεμο -με άμεσο αντίκτυπο στις τιμές των καυσίμων και της ενέργειας γενικότερα- όσο και από τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα εν λόγω προβλήματα εξακολουθούν να προβληματίζουν τους κατασκευαστές σε επίπεδο κατασκευής με την περιορισμένη παραγωγή να μην μπορεί ανταπεξέλθει στη ζήτηση και αυτός είναι ένας ακόμη λόγο που οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα.

O Musk έχει αναφέρει παλιότερα ότι παρόμοιο πρόβλημα με υψηλότερες τιμές αντιμετωπίζει και με την άλλη του εταιρεία SpaceX, με το κόστος για τις πρώτες ύλες να έχει ανέβει σημαντικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ