Ξεκινάει η λειτουργία του μεγαλύτερου πάρκινγκ φορτηγών στην Ελλάδα -Πού βρίσκεται

Πάρκινγκ φορτηγών αυτοκινητόδρομος αιγαίου στη Μαγνησία

Σε εμπορική λειτουργία τίθενται τις επόμενες ημέρες οι δύο νέοι προστατευόμενοι και ασφαλείς χώροι στάθμευσης για οδηγούς φορτηγών που συνιστούν το μεγαλύτερο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων στη χώρα.

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 τα εγκαίνια του μεγαλύτερου πάρκινγκ φορτηγών στην Ελλάδα, το οποίο συνδράμει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για εξασφάλιση ασφαλών μετακινήσεων σε όλους τους οδηγούς.

Τα εγκαίνια, στα οποία βρέθηκε το carandmotor.gr, έγιναν παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, και του Γενικού Διευθυντή της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», Δημητρίου Γκατσώνη.

πάρκινγκ αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για δύο ασφαλείς και προστατευόμενους χώρους στάθμευσης (Safe and Secure Truck Parking Areas), στο Αερινό Μαγνησίας, που με συνολικά 72 θέσεις (36 ανά κατεύθυνση) συνιστούν το μεγαλύτερο πάρκινγκ φορτηγών στην Ελλάδα.

Η εμπορική λειτουργία των χώρων στάθμευσης, οι οποίοι είναι επιπέδου ασφαλείας "Silver", προσφέροντας τα ανώτερα επίπεδα προστασίας στους επαγγελματίες οδηγούς, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Γενικός Διευθυντής «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», Δημήτριος Γκατσώνης
Γενικός Διευθυντής «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», Δημήτριος Γκατσώνης

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που εγκαινιάζουμε σήμερα τους δύο σταθμούς ασφαλούς στάθμευσης βαρέων οχημάτων, τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι σε πιλοτική λειτουργία από τον περασμένο Νοέμβριο, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο και ευελπιστούμε να γίνουν και άλλοι χώροι στάθμευσης. Η κόπωση των οδηγών που διανύουν μεγάλες αποστάσεις είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δικό μας μέλημα είναι η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια των οδηγών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», Δημήτριος Γκατσώνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήστος ΣταΪκούρας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

«Σε όλες τις συνόδους Υπουργών Μεταφορών που έχω την τύχη και την τιμή να παρίσταμαι το τελευταίο έτος, το ζήτημα της οδικής ασφάλειας κυρίως των οδηγών φορτηγών είναι από τα πολύ σημαντικά θέματα, γιατί είναι άνθρωποι που κάνουν ένα απαιτητικό, ένα επικίνδυνο, ένα κουραστικό επάγγελμα και χρειάζεται και οργανωμένη στάθμευση και ανάπαυση αυτών υπό ποιοτικούς όρους», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι οι πλήρως προστατευόμενοι χώροι στάθμευσης για φορτηγά στο Αερινό Μαγνησίας λειτουργούν δοκιμαστικά από τον περασμένο Νοέμβριο.Όσον αφορά, τέλος, τις τιμές στάθμευσης για τους οδηγούς φορτηγών, αυτές θα γίνουν γνωστές εντός της ημέρας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ