Η μεγάλη αδικία του Fuel Pass 2: Η αποζημίωση απόλυσης προσμετράται στα εισοδηματικά κριτήρια

fuel pass

Εκατοντάδες πολίτες που έχασαν τις δουλείες τους διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιδότησης, μόνο και μόνο επειδή έλαβαν αποζημίωση απόλυσης.

Χιλιάδες είναι οι υποβληθείσες αιτήσεις στην πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για την καταβολή του επιδόματος καυσίμου, το οποίο έχει σκοπό την απορρόφηση μέρους της αλματώδους αύξησης στις τιμές των καυσίμων.

Δικαιούχοι είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών) που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, που έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να λάβουν την επιδότηση καυσίμου, παρ’ όλο που θεωρούσαν ότι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Πρόκειται για όσους απολύθηκαν το 2021 από τη δουλειά τους και η αποζημίωση της απόλυσης προστιθέμενη στο εισόδημα από τους μισθούς που είχαν μέχρι την απόλυση, ξεπέρασε τα 30.000 ευρώ.

πρατήριο υγρών καυσίμων

Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει ότι πρόκειται για μια αδικία που έχει ως ζημιωμένους ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τις δουλειές τους και οι οποίοι παρότι το ποσόν που εισέπραξαν το 2021 μπορεί να ξεπέρασε τα 30.000 ευρώ (συνδυαστικά μισθοί και αποζημίωση απόλυσης), αυτή τη στιγμή υπάρχει το ενδεχόμενο να παραμένουν άνεργοι και να έχουν στην πραγματικότητα μηδενικό εισόδημα.

Σημειώνουμε ότι η αποζημίωση απόλυσης εφόσον είναι ένα ποσόν έως 60.000 ευρώ είναι αφορολόγητο και στις δηλώσεις Ε1 δεν υπολογίζεται στο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι για τον υπολογισμό του ορίου των 30.000 ευρώ προσμετρώνται επιπλέον όλα τα αφορολόγητα εισοδήματα που τυχόν δόθηκαν σε εργαζομένους και μη την περασμένη χρονιά, όπως π.χ. οι αποζημιώσεις covid, θέτοντας έτσι ακόμη περισσότερους εκτός του επιδόματος.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ