Για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα έπεσε κάτω από τα 2,1 ευρώ/λτ.

Αντλία καυσίμου

Αποκλιμάκωση στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ πληθαίνουν τα πρατήρια που προσφέρουν την 95άρα σε τιμή κάτω των 2,0 ευρώ.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων εντός της ελληνικής επικρατείας, προς επιβεβαίωση των ρεπορτάζ που έκαναν λόγω για μειώσεις στην αντλία εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ειδικότερα, βάσει των επίσημων στοιχείων του Δελτίου Επισκόπησης Τιμών Υγρών Καυσίμων, τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, η μέση τιμή της 95άρας σε πανελλήνιο επίπεδο διαμορφώθηκε σε 2,087 ευρώ/λίτρο. 

τιμές βενζίνης μείωση 2,0 ευρώ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά, μετά τον περασμένο Απρίλιο που η μέση τιμή της αμόλυβδης ολισθαίνει κάτω από τα 2,1 ευρώ.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιφέρει ψυχολογική τόνωση στα νοικοκυριά, τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν πληγεί από τις συνεχείς ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά.

Ανάμεσα σε αυτά και τα καύσιμα, οι τιμές των οποίων είχαν φτάσει στα ύψη, με αποκορύφωμα τα μέσα Ιουνίου, όταν η αμόλυβδη έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 2,430 ευρώ/λίτρο. Έκτοτε οι τιμές έχουν πάρει την κατιούσα, καθιστώντας λιγότερο «επίπονες» τις επισκέψεις των καταναλωτών στην αντλία.

τιμές βενζίνης μείωση 2,0 ευρώ

Την περασμένη Δευτέρα η τιμή της αμόλυβδης σε πανελλαδικό επίπεδο διαμορφώθηκε σε 2,087 ευρώ/λίτρο, την ίδια ώρα που στον νομό Αττικής η μέση τιμή ανήλθε σε 2,038 ευρώ/λίτρο.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι στην Αθήνα υπάρχουν δεκάδες βενζινάδικα όπου η 95άρα προσφέρεται κάτω από τα 2,0 ευρώ/λτ., ενώ υπάρχει και πρατήριο που προσφέρει το συγκεκριμένο είδος καυσίμου στα 1,887 ευρώ/λτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας – και αρχής γενομένης από σήμερα, Τρίτη – θα σημειωθεί περαιτέρω αποκλιμάκωση, δεδομένου ότι στις διεθνείς αγορές το αργό πετρέλαιο βρίσκεται στα 88 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή στα επίπεδα που ήταν τον περασμένο Μάρτιο, ενώ το μπρεντ βρίσκεται κάτω από τα 95 δολάρια.

Σημειώνεται ότι παρά την πτώση συνεχίζουμε να έχουμε μία από τις ακριβότερες τιμές βενζίνης στην Ευρώπη, κυρίως λόγω του υψηλού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που ισχύει στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ