Με κλήρωση θα δωθούν τα 100 συλλεκτικά Toyota GR Yaris

Toyota GR Yaris Rovanpera Edition

Όσοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά για τα άκρως συλλεκτικά Toyota GR Yaris που εξέλιξαν από κοινού οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλι Kale Rovanpera και Sebastien Ogier, θα πρέπει επίσης να είναι και πολύ τυχεροί.

Κι αυτό διότι τα μόλις 100 GR Yaris με τις υπογραφές των δύο πρωταθλητών είναι πολύ λιγότερα από τη ζήτηση, οδηγώντας την Toyota στην απόφαση να τα διαθέσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους μέσω κλήρωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή στην κλήρωση αυτή λήγει στις 18 Απριλίου 2024, και γίνεται με κουπόνια που διατίθενται σε κάθε Gazoo Racing Garage του κόσμου. Καθένας από τους 100 που θα κερδίσει το GR Yaris Ogier Edition ή Rovanpera Edition θα πρέπει να καταβάλλει, εν συνεχεία, 51.300 ευρώ (8,45 εκατομμύρια γιέν), που είναι 70% πιο πολλά χρήματα από τη στάανταρ έκδοση του GR Yaris με το μηχανικό κιβώτιο.

Αυτό ισχύει στην Ιαπωνία. Στην Ευρώπη η τιμή είναι πολύ υψηλότερη, και συγκεκριμένα στη Βρετανία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκταμιεύσουν περί τα 70.000 ευρώ (60 χιλιάδες λίρες).

Οι εκδόσεις Rovanpera και Ogier διατίθενται αποκλειστικά με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και βασίζονται στο ανανεωμένο GR Yaris του 2024. Μεταξύ των βελτιώσεων του “φρέσκου” GR Yaris είναι η αύξηση της ισχύος τους 304 hp στην Ιαπωνία (280 hp στην Ευρώπη), η ενίσχυση των συστημάτων ψύξης, η τροποποίηση της κατανομής ροπής, η επιλογή οδηγικού προφίλ, η ενίσχυση του σασί, η μεγέθυνση των αεραγωγών και άλλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ogier Edition έχει ματ ασημί χρωματισμό και η Rovanpera Edition είναι τρίχρωμη, και σχεδιασμένη από έναν στενό φίλο του Φινλανδού δις πρωταθλητή. Και οι δύο εκδόσεις έχουν ανθρακονημάτινη πίσω πτέρυγα, αλλά και δύο επιπλέον, εξειδικευμένα προφίλ οδήγησης που παίρνουν τη θέση των Gravel και Race.

Η έκδοση Ogier έχει τα προφίλ Morizo και Seb, που κάνουν το αυτοκίνητο πιο εύκολο στον έλεγχο και πιο ουδέτερο στις στροφές, ενώ η έκδοση Rovanpera διαθέτει τα προφίλ Donut και Kalle που βοηθούν τον οδηγό για τα drift και τα γλιστρήματα ισχύος με τους τέσσερις τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ