Δύο Toyota GR Yaris στα χρώματα της εμβληματικής αγωνιστικής Celica του 1993

Toyota GR Yaris Rally2 Celica ST185

Δύο αγωνιστικά Toyota GR Yaris Rally2 “ντύθηκαν” στα χρώματα της Castrol που παραπέμπουν σε ένα από τα θρυλικότερα rallycars της “χρυσής εποχής” του WRC, για να συμμετάσχουν στο φετινό Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι.

Η Toyota Celica GT-Four ST185 με τα χρώματα της Castrol είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και νοσταλγικά αυτοκίνητα της ιστορίας των ράλι. Την οδηγούσαν στις Ειδικές Διαδρομές του πλανήτη οι Carlos Sainz, Juha Kankkunen και Didier Auriol, για να κατακτήσουν τον παγκόσμιο τίτλο οδηγών το 1992, το '93 και το '94 αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα από τα κυριότερα δείγματα του περίφημου Group A -που διαδέχθηκε το Group B και αντικαταστάθηκε από τα WRC-, με τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων Turbo και κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων της Xtrac.

Τώρα, η βρετανική αγωνιστική ομάδα Melvyn Evans Motorsport θα επαναφέρει τις μνήμες από αυτή τη Celica του 1993 στις Ειδικές της Βρετανίας, αλλά με ένα σύγχρονο rallycar: το Toyota GR Yaris Rally2. Η ομάδα, που θα έχει στο πρωτάθλημα την ονομασία Castrol MEM Rally Team, παρουσίασε τα χρώματα των GR Yaris δίπλα σε ένα άρτιο αντίτυπο της Celica GT-Four ST185 στο κτήμα Rolls of Monmouth της Αγγλίας.

Την επιμέλεια της αναβίωσης του εμβληματικού σχεδιασμού είχε η Keane Design, που υιοθέτησε τις κόκκινες και πράσινες λωρίδες σε λευκό φόντο που είχε η αρχέγονη Celica - αλλά δίνοντάς τους ελάχιστα πιο σύγχρονο “αέρα”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα δύο αγωνιστικά GR Yaris της Castrol MEM Rally Team θα βρίσκονται τα πληρώματα των Meirion Evans - Jonathan Jackson και Chris Ingram - Alex Kihurani. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτά είναι τα πρώτα, ολοκαίνουρια αγωνιστικά GR Yaris Rally2 που θα λάβουν μέρος στα ράλι της Βρετανίας.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εξελίχθηκε από τη Toyota Gazoo Racing στη Φινλανδία βάσει των κανονισμών του WRC2. Σε σχέση με το υβριδικό Rally1 της εργοστασιακής ομάδας της Toyota Gazoo Racing στο WRC, το GR Yaris Rally2 διαθέτει -χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση- τον ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα 1.6 Turbo, σειριακό κιβώτιο και φυσικά τετρακίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ