Με αυτό το Toyota Hilux, κάνεις το γύρο του κόσμου

Toyota Hilux

Δεν συναντάς συχνά ένα τόσο τροποποιημένο pick-up σαν το Toyota Hilux Double Cab 2.8 D-4D Expedition, το οποίο είναι έτοιμο να βγάλει εις πέρας κάθε ειδική αποστολή που θα του αναθέσεις.

Από τις φωτογραφίες και μόνο, γίνεται αντιληπτό πως κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει με αυτό το Toyota Hilux. Όπως διακρίνετε, δεν θυμίζει πλέον ένα αγροτικό-επαγγελματικό μοντέλο για τις εκάστοτε εργασίες που προορίζεται ως εργοστασιακό, αλλά ένα camper που ανυπομονεί να ριχτεί στα δύσκολα.

Toyota Hilux b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αγορά κυκλοφορούν τρία είδη αμαξωμάτων, το Single Cab, το Extra Cab και το Double Cab σαν το εικονιζόμενο. Συνήθως όλα εξοπλίζονται με τον πετρελαιοκινητήρα 2.4 D-4D, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Ωστόσο είναι διαθέσιμος και ο μεγαλύτερος 2.8 D-4D με αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο, που χρησιμοποιεί το εικονιζόμενο Expedition.

Η διαμόρφωση του συγκεκριμένου Hilux σε κινητό τροχόσπιτο είναι δουλειά της Alu-Cab, μιας εταιρείας που έχει έδρα τη Νότια Αφρική, αλλά διαθέτει αντιπροσωπεία και στην Τσεχία. Το αμάξωμα που έχει τοποθετηθεί στην καρότσα ονομάζεται Canopy Camper και διατίθεται σε διάφορες παραλλαγές.

Κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η πίσω πόρτα, οι ανοιγόμενες πλευρές (δεξιά και αριστερά) και φυσικά η αναδιπλούμενη οροφή-κρεβάτι, η οποία διαθέτει και μια επεκτεινόμενη τέντα. Στο εσωτερικό υπάρχει φωτισμός τύπου led και θήκες για μικροαντικείμενα.

Toyota Hilux c
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, οι χρήστες θα απολαύσουν τον ύπνο τους ανενόχλητοι από τα κουνούπια, καθώς υπάρχουν σήτες στις πόρτες και τα παράθυρα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ένα πτυσσόμενο τραπέζι αλουμινίου, πρόβλεψη για μπουκάλα προπανίου, αλλά και ένα ντους (δεξαμενή νερού 60 λίτρων), με δυνατότητα να παρέχει ζεστό νερό, αν επιλεχθεί και ο θερμοσίφωνας έξι λίτρων που διατίθεται.

Το απολύτως εκδρομικό Toyota Hilux χρησιμοποιεί ηλιακό panel στην οροφή και συλλέγει την ενέργεια σε μπαταρία 100Ah, ενώ μέσα στην καμπίνα (πίσω σειρά καθισμάτων) μπορεί να φιλοξενήσει ψυγείο 42 λίτρων. Εμφανισιακά, ξεχωρίζει από τους διαφορετικούς προφυλακτήρες, την ποδιά, τον εργάτη, τους πρόσθετους προβολείς LED και τα πλαστικά στους θόλους των τροχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ