Ένα Toyota 40 ετών μετατράπηκε στο απόλυτο αυτοκινούμενο

Toyota Land Cruiser Motorhome

Ένα Toyota Land Cruiser που αγοράστηκε το 1981 ως όχημα έκτακτης ανάγκης, απέκτησε μια δεύτερη -και πολύ διαφορετική- ζωή στα χέρια ενός νεαρού ζευγαριού που το μετέτρεψε σε ένα ευφάνταστο camper.

Με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί Mike και Lauren ζουν στην Καλιφόρνια, όπου από την Άνοιξη και μετά οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30ο Κελσίου, η πρώτη σκέψη που έκαναν ήταν πως η κατασκευή τους θα έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή και ευάερη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, αγόρασαν από τη μακρινή Αυστραλία -ξεπερνώντας αρκετούς γραφειοκρατικούς μπελάδες- ένα Toyota Land Cruiser του 1981, περίπου σαν εκείνο του Tom Hanks, που εξυπηρετούσε στη χώρα της Ωκεανίας τις ανάγκες των υπηρεσιών άμεσης επέμβασης.

Μετά από δύο χρόνια εντατικής εργασίας μετέτρεψαν το ιαπωνικό τετρακίνητο σε εκδρομικό motorhome, προσδίδοντάς του δυνατότητες αξιοποίησης τόσο του εσωτερικού του χώρου όσο και της περιμέτρου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, κατάφεραν στο στενό εσωτερικό του να χωρέσουν ένα κρεβάτι με αρκετό χώρο όχι μόνο για τους δυο τους αλλά και για τον σκύλο τους, Cooper. Περιμετρικά από το κρεβάτι κράτησαν χώρο για τον απαραίτητο εκδρομικό εξοπλισμό και για ένα ντουλαπάκι, ενώ κάτω από αυτό τοποθέτησαν μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 95 λίτρων.

Για την αξιοποίηση του εξωτερικού χώρου περιμετρικά του αυτοκινήτου, οι Mike και Lauren τοποθέτησαν πόρτες και στις δύο πλευρές του Land Cruiser - οι οποίες σηκώνονται για να λειτουργούν ως σκίαστρα κάτω από τον καλιφορνέζικο ήλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, κατασκεύασαν μια συρόμενη μικρή κουζίνα -με ένα κουζινάκι και τροφοθήκη- που προεκτείνεται προς τα έξω, ενώ προγραμματίζουν να φτιάξουν κι έναν αντίστοιχα συρόμενο νεροχύτη.

Για τη λύση του ενεργειακού προβλήματος, ειδικά στις εκδρομές σε απομονωμένα μέρη, στην οροφή της κατασκευής αυτής βρίσκεται ένα ηλιακό πάνελ 360W. Κι έτσι, οι Mike και Lauren έχουν ένα από τα ευφάνταστα εκδρομικά τροχόσπιτα, το οποίο με την πάροδο του χρόνου φιλοδοξούν να το βελτιώνουν όλο και περισσότερο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ