Με 230 χλμ./ώρα και χωρίς δίπλωμα πιάστηκε οδηγός Ferrari

Οδηγός Ferrari πιάστηκε με 230 χλμ./ώρα χωρίς δίπλωμα

Μια ακόμη επικίνδυνη συμπεριφορά σε δημόσιο δρόμο είχε ευτυχώς αίσιο τέλος, με παραβάτη οδηγό της Ferrari να «βλέπει» απευθείας τα κάγκελα της φυλακής.

Για τους έχοντες η βεβαίωση ενός προστίμου από την Τροχαία δεν είναι τις περισσότερες φορές αρκετή για να τους συνετίσει και να τους βάλει στο σωστό δρόμο της συμπεριφοράς σε δημόσιο δρόμο.

Από ό,τι φαίνεται ακόμη και η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης είναι μια ενέργεια χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για εκείνους που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου και μπορούν να θέτουν τους εαυτούς τους και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου σε κίνδυνο χωρίς να δίνουν σε κανένα λογαριασμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο περιστατικό που επιβεβαιώνει το παραπάνω μας έρχεται από την Jerez της Ισπανίας. Εκεί αστυνομικοί της τοπικής Τροχαίας που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατέγραψαν με ραντάρ ταχύτητας μια Ferrari F8 Tributo να πραγματοποιεί «χαμηλές πτήσης» και να κινείται στον αυτοκινητόδρομο A-381 με 233 χλμ./ώρα.

Το περιστατικό συνέβη στις 11 Νοεμβρίου στις 8.17 το βράδυ με περιπολικό της τοπικής Τροχαίας να προχωρά έπειτα σε καταδίωξη του supercar από το Maranello καθώς τα 233 χλμ./ώρα καταγράφηκαν σε κομμάτι του αυτοκινητόδρομου όπου η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ήταν 120 χλμ./ώρα.

Αφού σταμάτησαν τη Ferrari οι Ισπανοί αστυνομικοί διαπίστωσαν έκπληκτοι, έπειτα από τη σχετική διασταύρωση των στοιχείων του οδηγού, ότι ο τελευταίος δεν είχε στην κατοχή του άδεια οδήγησης καθώς αυτή του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενες παρανομίες.

Η επική ανευθυνότητα του οδηγού της Ferrari που φερόταν στον ισπανικό δημόσιο δρόμο σα να ήταν μέρος πίστας δοκιμών δεν του στοίχισε μόνο μία επιπλέον κλήση αλλά οδήγησε στη σύλληψή του, με την άδεια του να έχει αφαιρεθεί έπειτα από δικαστική απόφαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ισπανικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα τους για τον συγκεκριμένο οδηγό ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον ποινή φυλάκισης από τρεις έως και έξι μήνες ή αναγκαστική κοινωφελή εργασία για διάστημα από 12 έως και 24 μήνες. Τέλος, ανάλογα και με τη νέα δικαστική απόφαση για τις ενέργειές του ο οδηγός θα στερηθεί το δίπλωμα οδήγησης του από ένα έως και τέσσερα έτη.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ