Διέλυσε σπάνια Ferrari σε δέκα δευτερόλεπτα (+video)

Ferrari Testarossa διαλύθηκε σε ράλι 2022 video

Ο υπερβάλλων ζήλος, σε συνδυασμό με τις οδηγικές ιδιαιτερότητες ενός supercar από τα 80s, είναι ένα «κοκτέιλ» που εύκολα μπορεί να βγει ξινό σε έναν απρόσεκτο οδηγό.

Η 12κύλινδρη Testarossa ήταν η κορυφαία επιλογή «ευρείας παραγωγής» στη γκάμα της Ferrari από τα μέσα της 10ετίας του '80 έως και τις αρχές της επόμενης και ένα από τα πλέον εμβληματικά supercars της εποχής.

Η Testarossa, που αύξησε τη δημοφιλία της και μέσω της αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς «Οι σκληροί του Μαϊάμι» (Miami Vice), θεωρείται σήμερα ως μία Ferrari με συλλεκτική αξία που ανεβαίνει διαρκώς και τυγχάνει ευρείας αποδοχής μεταξύ των φίλων των supercars.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια ένα υπεραυτοκίνητο από τα 80s, από το οποίο απουσιάζουν παντελώς τα σημερινά προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, είναι σε θέση να «τιμωρήσει» άμεσα τον οδηγό του στην περίπτωση οδηγικού λάθος και αυτό ακριβώς έγινε σε αγώνα ράλι που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία.

Ερχόμενος με ταχύτητα ο οδηγός της Testarossa δεν υπολόγισε σωστά το βύθισμα που έκανε ο δρόμος λίγο πριν τη στροφή, αλλά ούτε και την ίδια τη στροφή με αποτέλεσμα η κεντρομήχανη Testarossa να γυρίσει γρήγορα προς το εσωτερικό από το άφημα του γκαζιού και να χτυπήσει δυνατά στη μάντρα του σπιτιού που βρισκόταν δίπλα στο δρόμο.

Ευτυχώς κανείς από το κοινό δεν τραυματίστηκε, ούτε ο οδηγός της Testaross, αν και αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί για το ίδιο το ιταλικό supercar που έπαθε σημαντική ζημιά στο εμπρός μέρος του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ράλι έχοντας παράλληλα κάνει μόλις δύο στροφές από την εκκίνηση...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ