Μάντρα «φάντασμα» με δεκάδες κλεμμένα οχήματα ανακάλυψε η Αστυνομία (video)

Μάντρα φάντασμα με δεκάδες κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκε στην Παλλήνη

Επιχείρηση βιτρίνα με δεκάδες κλεμμένα αυτοκίνητα «φαντάσματα» στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο ανακάλυψε η αστυνομία στην Παλλήνη.

Μια σημαντική ανακάλυψη στην Παλλήνη έκανε η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από επιχείρηση που είχε σαν στόχο την καταπολέμηση των κλοπών οχημάτων, οι οποίες φαίνεται να βρίσκονται σε έξαρση του τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η μάντρα που ανακαλύφθηκε στην Παλλήνη λειτουργούσε ως βιτρίνα μια σπείρας που έκλεβε οχήματα.

Έπειτα από τον εντοπισμό της μάντρας «φάντασμα» οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εντός της επιχείρησης βρήκαν μπροστά τους δεκάδες κουφάρια αυτοκινήτων, τα οποία είχαν στοιβαχθεί, με τρόπο που θύμιζε μια νόμιμη μάντρα αυτοκινήτων ώστε να μην δημιουργούν υποψίες στους περαστικούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αυτοκίνητα που βρήκε η Ελληνική Αστυνομία κατά την επιχείρηση είναι αγνώστου προέλευσης, χωρίς στοιχεία, πινακίδες, χωρίς κανένα μηχανικό ή άλλο εξάρτημα και από ό,τι καταλαβαίνουμε δεν συνοδεύονται ούτε από έγγραφα που να δικαιολογούν την παρουσία τους στη μάντρα.

Αυτό που τελικά «πρόδωσε» το τρόπο που επιχειρούσαν οι κλέφτες αλλά και τον χώρο όπου κατέληγαν τα αυτοκίνητα μετά την κλοπή τους ήταν η συσκευή εντοπισμού GPS που έφερε ένα από αυτά τα αυτοκίνητα. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, η ιδιοκτήτρια του οχήματος εντόπισε τη μάντρα την επόμενη μέρα της κλοπής του και φτάνοντας εκεί είδε το αυτοκίνητό της να αποσυναρμολογείται από τους κλέφτες.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε κλειδιά κλώνους για να αποκτήσει πρόσβαση στα αυτοκίνητα χωρίς να τα παραβιάσει, κάτι που δείχνει προμελετημένη δράση αλλά και κατοχή συσκευών προηγμένης τεχνολογίας από την πλευρά των ληστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμορία των ληστών είχε καταφέρει να κάνει να κάνει με αυτόν τον τρόπο μια ολόκληρη περιουσία πουλώντας τα ανταλλακτικά των κλεμμένων αυτοκινήτων που βρέθηκαν στη μάντρα με τρόπο που φαινόταν καθόλα νόμιμος, όπως νόμιμη φαινόταν και η λειτουργία της μάντρας «φάντασμα».

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ