Ρεκόρ χιλιομέτρων για κλεμμένη Bentley: Από τη Βρετανία βρέθηκε στο... Πακιστάν

Stolen Bentley Pakistan

Η βρετανική αστυνομία προσπαθούσε να εντοπίσει -μέσω του GPS tracker- στο νησί μια κλεμμένη πολυτελή Bentley Mulsanne αξίας περίπου 200 χιλιάδων ευρώ, ώσπου διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν στο Καράτσι του Πακιστάν.

Η πολυτελής λιμουζίνα, μήκους 5 μέτρων με κινητήρα V8 500 ίππων, εκλάπη από το Λονδίνο μέσω ενός διεθνούς κυκλώματος στο οποίο φέρεται να ενεπλάκη ο πρέσβης της Βουλγαρίας στο Πακιστάν. Όταν οι βρετανικές αρχές εντόπισαν το στίγμα του αυτοκινήτου, ενημέρωσαν τις τελειωνειακές αρχές του Πακιστάν - οι οποίες ανακάλυψαν το αυτοκίνητο μέσα στο κλειστό γκαράζ μιας αρκετά μετριοπαθούς οικίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bentley είχε ήδη καταχωρηθεί στο Πακιστάν, αλλά από τον αριθμό του πλαισίου οι αρχές κατάφεραν να εξακριβώσουν ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από τη Βρετανία. Ο νέος Πακιστανός ιδιοκτήτης αυτής της Bentley συνελήφθη και πέρασε από ανάκριση για να εντοπιστούν οι δράστες της κλοπής. Ο Πακιστανός δήλωσε ότι είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, και ότι αγόρασε το αυτοκίνητο από έναν μεταπωλητή.

Ο αντιπρόεδρος του βρετανο-πακιστανικού εμπορικού συμβουλίου, Usama Kuresi, δήλωσε ότι το αυτοκίνητο συνδέεται με μια διεθνή διπλωματική απάτη. Συγκεκριμένα, είπε πως «πρόκειται για μια απάτη διπλωματικού επιπέδου, ο Βούλγαρος πρέσβης που εμπλέκεται στην υπόθεση ανακλήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 λόγω κατηγοριών διαφθοράς εις βάρος του. Το 2019, οι τελειωνειακές αρχές κατάσχεσαν τουλάχιστον 16 υπερπολυτελή αυτοκίνητα στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, που εισήχθησαν για λογαριασμό διπλωματών αλλά κατέληξαν σε ιδιώτες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ