Συνελήφθη ο μεγαλύτερος κλέφτης αυτοκινήτων στον κόσμο - Πόσα χιλιάδες αυτοκίνητα έκλεψε σε 25 χρόνια

Κλοπή αυτοκινήτου

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο μεγαλύτερος κλέφτης αυτοκινήτων στον κόσμο, ο οποίος είχε σκορπίσει τον φόβο στους ιδιοκτήτες ΙΧ στη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκόσμίως.

Χειροπέδες στον άνθρωπο που επί πολλά χρόνια είχε ρημάξει χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν τη Δευτέρα οι αστυνομικές αρχές του Δελχί στην Ινδία, βάζοντας τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση του.

Πρόκειται για τον 54χρονο άντρα Anil Chauhan ο οποίος είχε σκορπίσει τον τρόμο στη χώρα, μιας και φέρεται να έχει προβεί στην κλοπή περίπου 5.000 αυτοκινήτων, από το 1998 μέχρι σήμερα.

μεγαλύτερος κλέφτης αυτοκινήτων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την 24ετή παράνομη δράση του, ο Chauhan ταξίδευε με αεροπλάνο σε κάθε γωνιά της πολυπληθούς χώρας, βάζοντας στο στόχαστρο κάθε είδους τετράτροχο στολίδι, το οποίο έκλεβε με τη συνδρομή των μελών της σπείρας του και στη συνέχεια το πωλούσε στo βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, αλλά και στο Νεπάλ, όπως αναφέρουν οι Economic Times India.

Η λίστα των κλοπιμαίων του περιλαμβάνει και αρκετά SUV, πολλά εκ των οποίων έφεραν τα εμβλήματα των Toyota, Hyundai και Suzuki.

μεγαλύτερος κλέφτης αυτοκινήτων

Σημειώνεται ότι εκτός από τις κλοπές αυτοκινήτων, ο Anil Chauhan, ασχολείτο και με άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως το εμπόριο όπλων, αλλά και με το λαθρεμπόριο κεράτων ρινόκερου.

Κατά το παρελθόν έχει εμπλακεί σε 181 παράνομες υποθέσεις, και έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών.

Ο Chaucan καταζητούνταν από την αστυνομία για πολλούς μήνες, η οποία κατάφερε να τον συλλάβει την περασμένη Δευτέρα, μετά από εντατικοποίηση του επιχειρησιακού της έργου για την καταπολέμηση του φαινομένου του παράνομου εμπορίου όπλων που το το τελευταίο διάστημα γνώριζε άνθιση στην Ινδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη σύλληψή του, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν ένα παράνομο πιστόλι, δύο φυσίγγια και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, ενώ μετά την ανάκρισή του εντοπίστηκε - μεταξύ άλλων- ένα ακόμα κλεμμένο ΙΧ.

H Indian Express επισημαίνει ότι ο Chauhan υποδυόταν τον επιχειρηματία, κυκλοφορώντας με πανάκριβα αυτοκίνητα, ώστε να αποφεύγει τους άνδρες της αστυνομίας.

μεγαλύτερος κλέφτης αυτοκινήτων
μεγαλύτερος κλέφτης αυτοκινήτων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ