Magic Earth -H νέα εφαρμογή που θέλει να «σκοτώσει» τους χάρτες της Google

Magic Earth

Μια νέα εφαρμογή δορυφορικής πλοήγησης έχει ξεκινήσει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, απειλώντας τόσο τους χάρτες της Google όσο και τις αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρει το Waze.

Ονομάζεται Magic Earth και φιλοδοξεί να γίνει η δημοφιλέστερη εφαρμογή δορυφορικής πλοήγησης στον πλανήτη, προτάσσοντας ως βασικό του πλεονέκτημα την απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με την ευρέως γνωστή εφαρμογή της Google, το Magic Earth υπόσχεται ότι όλα τα δεδομένο που συγκεντρώνει από τους χρήστες του app είναι ανώνυμα.

Η νέα εφαρμογή βασίζεται στους χάρτες OpenStreetView, οι οποίοι επί της ουσίας αποτελούν ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο επιτρέπει στον καθένα να αποκτήσει πρόσβαση και να παρέμβει σε αυτό ώστε να το βελτιστοποιήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Magic Earth

Παράλληλα προσφέρεται και η δυνατότητα τροποποίησης των χαρτών, γεγονός που με τη σειρά του εξασφαλίζει τη διαρκή επικαιροποίησή τους.

Ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα της εφαρμογής Magic Earth είναι το γεγονός ότι προσφέρεται απολύτως δωρεάν και χωρίς κανέναν περιορισμό και στα τρία βασικά λειτουργικά συστήματα, δηλαδή σε συσκευές Android, iOS (Apple) και Harmony OS (Huawei).

Αυτό σημαίνει ότι το Magic Earth θα λειτουργεί απρόσκοπτα ακόμα και σε εκείνες τις συσκευές που δεν είναι διαθέτουν το μπουκέτο υπηρεσιών της Google.

Magic Earth
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Magic Earth προσφέρει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα off line πλοήγησης, με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης της εφαρμογής θα έχει κατεβάσει στο κινητό τους αντίστοιχους χάρτες, ενώ εξαιρετικά χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής παρέχει και τις απαραίτητες ειδοποιήσεις για τα σταθερά σημεία ελέγχου ταχύτητας.

Το Magic Earth έχει ήδη ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο λήψεις στο Google Play με τη βαθμολογία να βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στο 4,4/5,0, ενώ στο AppGallery της Huawei έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 600.000 λήψεις.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ