Η κρυφή λειτουργία του Google Maps που σου δείχνει πού είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητό σου

Google maps parking mode 1

Εάν είστε από του τύπους που ξεχνάνε εύκολα, υπάρχει ένα κόλπο για να βρείτε σίγουρα που έχετε σταθμεύσει το αυτοκίνητό σας, χάρη στην εφαρμογή Google Maps.

Τα τελευταία χρόνια, οι εφαρμογές των smartphone έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας έχουν κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, ακόμα και όταν θέλουμε να βρούμε το αυτοκίνητό μας. Και μία από τις κορυφαίες για χρήση από οδηγούς, είναι οι χάρτες της Google που βοηθά εκατομμύρια οδηγούς για την ταχύτερη και οικονομικότερη διαδρομή στις μετακινήσεις τους.

Google maps parking mode 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν όμως και άλλες πολύ χρήσιμες λειτουργίες, όπως το να βρείτε θέση παρκαρίσματος σε μία άγνωστη περιοχή. Η συγκεκριμένη υπηρεσία χαρακτηρίζεται από το σύμβολο P (Parking) στους χάρτες και αναφέρει που βρίσκονται οι κοντινοί χώροι στάθμευσης και εάν υπάρχει ελεύθερη θέση.

Google maps parking mode 3

Από την άλλη, υπάρχει μία “κρυφή” λειτουργία που μπορεί να κάνει την ζωή σας ακόμα πιο εύκολη και αφορά τους ξεχασιάρηδες. Και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει αρκετό κόσμο, καθώς “μαρκάρει” στον χάρτη την τοποθεσία που έχετε αφήσει το αυτοκίνητό σας παρκαρισμένο.

Google maps parking mode 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη λειτουργία θα πρέπει να πατήσετε την μπλε κουκίδα που δείχνει τη θέση σας στον χάρτη και να επιλέξετε το σημείο ως “Ορισμός θέσης στάθμευσης”. Στη συνέχεια, η θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου σας θα συμβολίζεται με μία κίτρινη κουκίδα και το γράμμα “P”. Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να κατευθυνθεί προς την κίτρινη κουκίδα, ακολουθώντας την διαδρομή πεζών που θα του βγάλει το Google Maps και να βρει το αυτοκίνητό του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ