Το Lada Niva πάει στο Ράλι Ντακάρ

Lada Niva Dakar

Το Lada Niva συνεχίζει παρά τα χρόνια του να αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητές του, αφού μια ελβετική ομάδα δεν διστάζει να «τρέξει» μαζί του στο Ράλι Ντακάρ του 2022.

Η ελβετική ομάδα που αποτελείται από 2 λάτρεις του αειθαλούς ρώσικου 4Χ4, τον Mario Jagober και τον Sladjan Milijic, θα πάρει μέρος στον πιο απαιτητικό αγώνα του πλανήτη με ένα ειδικά διαμορφωμένο Lada Niva του 1984.

Μάλιστα, οι δύο αγωνιζόμενοι και φίλοι δεν είχαν στην κατοχή τους από πριν το αυτοκίνητο, αλλά 3 μήνες πριν όταν ανακοίνωσαν ότι θα τρέξουν μαζί του στο Ράλι Ντακάρ, ταξίδεψαν μέχρι τη Ρωσία, αγόρασαν το αυτοκίνητο και στη συνέχεια το μετέφεραν στην Ελβετία ξεκινώντας να το ετοιμάζουν για τη μεγάλη πρόκληση του αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lada Niva Dakar

Το VAZ-2121 όπως είναι η ονομασία του αυτοκινήτου στη Ρωσία, θα πάρει μέρος στη νεοσύστατη κατηγορία Classic του Ράλι Ντακάρ, στην οποία θα συμμετάσχουν 4κίνητα οχήματα και πρωτότυπα που έχουν αγωνιστεί στα μεγαλύτερα Ράλι-Raid πριν το 2000. Την τελευταία φορά που ένα Niva πήρε μέρος στο Ντακάρ, ήταν το μακρινό 1983.

Θέλοντας μάλιστα να δείξει τη στήριξή της στην ελβετική συμμετοχή, η επίσημη Lada (AvtoVAZ) θα χορηγήσει οικονομικά την ομάδα και τη γενικότερη προσπάθειά της στον αγώνα.

Εξ ου και το αγωνιστικό Niva θα βρεθεί στα κεντρικά της AvtoVAZ στην πόλη του Togliatti το ερχόμενο διάστημα, ενώ και η ομάδα απέκτησε μια νέα ονομασία, «Niva Red Legend Team». Παράλληλα, το αυτοκίνητο βάφτηκε και σε νέους χρωματισμούς, που παραπέμπουν στα αγωνιστικά της δεκαετίας του ’80.

Lada Niva Dakar
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο Fabien Gulmi, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Lada: «Μάθαμε κατά λάθος για την προσπάθεια των δύο φίλων, ύστερα από δημοσιεύματα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εξ ου και αποφασίσαμε να τη στηρίξουμε. Θα ακολουθήσουμε τον αγώνα τους και θα τους βοηθήσουμε να κάνουν γνωστή την ιστορία τους μέσω των social media μας, των καναλιών μας επικοινωνίας, αλλά και όλων των οπαδών του Niva παγκοσμίως».

Θυμίζουμε ότι το Ράλι Ντακάρ του 2022 θα διεξαχθεί από τις 2 έως και τις 14 Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ