Το ρώσικο ηλεκτρικό 4X4 που μπορείς να αγοράσεις (+τιμή)

MWM Spartan

To πρώτο ηλεκτρικό off road στην Ευρώπη είναι γεγονός και μάλιστα, είναι ένα μοντέλο της ρώσικης UAZ με αυτονομία έως και 400 χιλιομέτρων.

Το UAZ Hunter είναι η πιο σύγχρονη εκδοχή του 4X4 UAZ-469, που παρουσιάστηκε το 1971 από τη ρώσικη φίρμα, το οποίο μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιηθεί και ως στρατιωτικό όχημα από τις δυνάμεις της Σοβιετικής Ένωσης και της Πολωνίας.

Λόγω της απλότητας της κατασκευής του, της μόνιμης τετρακίνησης, αλλά και της προσιτής του τιμής, παραμένει δημοφιλές στη Ρωσία και στις όμορες χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.

MWM Spartan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, μια τσέχικη φίρμα, η MWM, κατάφερε με ένα νέο κιτ μετατροπής του σε ηλεκτρικό όχημα, να πάρει έγκριση πώλησης για πρώτη φορά του αυτοκινήτου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας το έτσι το πρώτο πραγματικό off road ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε πολίτης μιας χώρας της Ε.Ε.

Το αυτοκίνητο, που πλέον ονομάζεται MWM Spartan, χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα 160 ίππων ισχύος και 600 Nm ροπής, ο οποίος αντλεί την ενέργειά του από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας από 56 έως 90 kWh ανάλογα με την έκδοση.

Η αυτονομία του με μια πλήρη φόρτιση φθάνει στην έκδοση με την μικρή μπαταρία στα 250 χιλιόμετρα, ενώ σε αυτή με την μεγάλη μπαταρία στα 400 χλμ., σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.

Η κατ’ επιλογή τετρακίνηση παραμένει και μάλιστα, περιλαμβάνει και «κοντά», για να τονίσει περαιτέρω τις εκτός δρόμου δυνατότητες του Spartan.

MWM Spartan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μετατροπή των Τσέχων μεταξύ άλλων διαθέτει και μια νέα ψηφιακή οθόνη πληροφόρησης στο κέντρο του ταμπλό, αλλά και τη δυνατότητα παραγγελίας του Spartan και ως δεξιοτίμονο, αφού έχει ομολογκαριστεί και για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Η τιμή του MWM Spartan έχει οριστεί στα 39.990 ευρώ για την έκδοση με την κουκούλα, ενώ επιπλέον 490 ευρώ κοστίζει η hard-top εκδοχή του. Τα στοιχεία εξοπλισμού που μπορεί να προσθέσει κάποιος είναι ABS μαζί με μπλοκέ διαφορικό (+890 ευρώ), αντισκωριακή προστασία (!) (+490 ευρώ), επιπλέον φως οπισθοπορείας (+149 ευρώ), καθώς και το πακέτο Trophy με κόστος 990 ευρώ.

MWM Spartan

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ