Έρχεται το ισχυρότερο Audi RS 3 όλων των εποχών

Audi RS3 Sportback

Η Audi άφησε να εννοηθεί ότι η τελευταία θερμική έκδοση του RS 3 -πριν το πέρασμα της οικογένειας RS στον αμιγή ηλεκτρισμό- θα είναι μια πανίσχυρη άνω των 400 ίππων που θα αποχαιρετά τον πεντακύλινδρο εν σειρά.

Η εταιρεία του Ingolstadt παρουσίασε πέρσι στην Ευρώπη την έκδοση Audi RS 3 Performance Edition, που άγγιζε τους 401 ίππους με τη μικρή βελτίωση του κινητήρα πέντε κυλίνδρων και 2.5 λίτρων - μια βελτίωση της τάξης των 7 ίππων. Η ροπή παρέμεινε απαράλλαχτη, στα 500 Nm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γερμανική εταιρεία έχει στα σκαριά μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση του ίδιου μοτέρ -χωρίς την προσθήκη ηλεκτροκινητήρα- η οποία θα προσφέρει ακόμη περισσότερη ισχύ ως «αποχαιρετισμό» στο τόσο δημοφιλές και καθιερωμένο RS 3.

Ο διοικητής της Audi Sport, Sebastian Grams, επιβεβαίωσε μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Autocar ότι οι Γερμανοί ετοιμάζουν μια πιο δυνατή έκδοση του ίδιου κινητήρα χωρίς υβριδική υποβοήθηση. «Θα αυξήσουμε [την ισχύ] του πεντακύλινδρου για το επόμενο βήμα. Θα τον βελτιώσουμε. Έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο να κάνουμε», τόνισε ο Grams.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ανταγωνισμός από τη Mercedes-AMG προσφέρει λίγο περισσότερη ισχύ, 416 ίππων, στις εκδόσεις '45' της A-Class, συνεπώς ενδέχεται η Audi να στοχεύει σε αυτόν τον αριθμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πεντακύλινδρος TFSI κινητήρας έχει τη δυναμική να αγγίξει και τους 500 ίππους, όπως έδειξε η ολλανδική Donkervoort με το D8 GTO F22.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ενισχυμένο Audi RS3, το τελευταίο θερμικό, θα παρουσιαστεί -κλασσικά στις εκδόσεις Sedan και Sportback- κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια, καθώς από το 2026 η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η βελτίωση αυτή θα βρει το δρόμο της και προς τα SUV, στα RS Q3 και RS Q3 Sportback.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ