Στην Ελλάδα το νέο Audi RS 3 Sportback των 400 ίππων (+τιμή)

Audi RS 3

Το γερμανικό hot hatch πάτησε τους τροχούς του στη χώρα μας και βρίσκεται στις εκθέσεις της Audi.

Σε ανακοίνωση τιμής για το νέο RS 3 Sportback προχώρησε η εγχώρια αντιπροσωπεία της Audi, με την 4θυρη Sport Sedan εκδοχή του κορυφαίου A3 να ακολουθεί σε δεύτερο χρόνο.

Πιο αναλυτικά, το νέο Audi RS 3 Sportback εφοδιάζεται με τον πολυβραβευμένο 5κύλινδρο 2.5 TFSI που αποδίδει 400 ίππους από τις 5.600 έως τις 7.000 και 500 Nm από τις 2.250 έως τις 5.600 σ.α.λ.. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, και σύμφωνα με την Audi οι επιδόσεις που χαρίζει είναι κορυφαίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi RS 3 Sportback 2022 2

Εκτός της επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, με τα 280 χλμ./ώρα να διατίθενται ως προαιρετική αναβάθμιση, ενώ με το πακέτο RS Dynamic και τα κεραμικά φρένα, η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 290 χλμ./ώρα.

Το νέο RS 3 Sportback είναι το πρώτο μοντέλο της Audi που διαθέτει το RS Torque Splitter, ένα νέο κατανεμητή ροπής που μοιράζει τη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών με πλήρως μεταβλητό τρόπο. Σε αντίθεση με τα απλά διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης, ο κατανεμητής ροπής χρησιμοποιεί από έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη σε κάθε ημιαξόνιο.

Η Audi ανέπτυξε μία ακόμα λειτουργία οδήγησης ειδικά για το RS 3 Sportback, την RS Torque Rear. Πρόκειται για μια λειτουργία drift με τη δική της χαρακτηριστική καμπύλη για τον κατανεμητή ροπής. Ακόμα, υπάρχει και η λειτουργία RS Performance, που δημιουργήθηκε ειδικά για χρήση σε πίστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi RS 3 Sportback 2022 3

Στο εσωτερικό, υπάρχουν πολλά στοιχεία ειδικά εξελιγμένα για το RS 3 Sportback, που αναδεικνύουν το σπορ πνεύμα του. Το Audi virtual cockpit plus με τις οθόνες των 12,3 ιντσών διατίθεται στάνταρ, με αυτή του πίνακα οργάνων να παρουσιάζει πολλά δεδομένα από την τηλεμετρία του αυτοκίνητου.

Τέλος, το νέο Audi RS 3 Sportback κοστίζει στην ελληνική αγορά 83.950 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς
Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ