«Κόλαση» οι μετακινήσεις για τα άτομα με αναπηρία - Εκατοντάδες κλήσεις από την Τροχαία

parking rampes amea kliseis prostimo

Εκατοντάδες οδηγοί γύρισαν την πλάτη τους στους συνανθρώπους τους με αναπηρία τον περασμένο Μάρτιο, σταθμεύοντας τα αυτοκίνητά τους σε θέσεις που «έκλειναν» τις ειδικές ράμπες ΑμεΑ.

Προκλητική αδιαφορία για τα άτομα με αναπηρία δείχνουν εκατοντάδες οδηγοί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι οποίοι σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους όπου τους κάνει κέφι, αδιαφορώντας για το αν καταστούν εφιαλτικές τις μετακινήσεις πολλών συνανθρώπων τους.

Τα άτομα με αναπηρία βιώνουν έναν πραγματικό εφιάλτη στους δρόμους της πρωτεύουσας, δεδομένου ότι έρχονται αντιμέτωπα με τετράτροχους τοίχους, τους οποίους υψώνουν σε καθημερινή βάση ορισμένοι ασυνείδητοι οδηγοί.

Η αναισθησία των εν λόγω οδηγών αποτυπώνεται ανάγλυφα στα νέα επίσημα στοιχεία της της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η οποία το διάστημα 1 Μαρτίου – 1 Απριλίου βεβαίωσε 685 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας για το ίδιο διάστημα, οι σχετικές παραβάσεις ανέρχονται σε 1.459.

σταθμευση αμεα παρκινγκ αναπηρια ραμπα

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο που αφορά την παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση των οχημάτων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ απασχολεί έντονα τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος επιθυμεί να το καταπολεμήσει μέσω ενός πρωτοποριακού συστήματος αποτρεπτικής στάθμευσης.

Από τις αρχές του έτους έχουν τοποθετηθεί εκατοντάδες αισθητήρες σε ράμπες και διαβάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες που αντιλαμβάνονται πότε ένα αυτοκίνητο πραγματοποιεί παράνομη στάθμευση και στη συνέχεια ειδοποιούν αυτόματα τη δημοτική αστυνομία η οποία φτάνει στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά.

σταθμευση αμεα παρκινγκ αναπηρια ραμπα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποτρεπτικής στάθμευσης, που έχει εφαρμοστεί ποτέ στη χώρα, αποτελώντας ένα πολύτιμο εργαλείο που ενισχύει τις προσπάθειες να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα και να μετασχηματιστεί η Αθήνα σε μια βιώσιμη πόλη.

Υπενθυμίζουμε ότι η στάθμευση σε θέση που παρεμποδίζει ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία τιμωρείται με επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

σταθμευση αμεα παρκινγκ αναπηρια ραμπα

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ