Κλοπές στην Πέτρου Ράλλη: Πώς δρα η σπείρα – Τι λένε οι οδηγοί

Γέφυρα Πέτρου Ράλλη συμμορία

Ζευγάρι ηλικιωμένων ήρθε αντιμέτωπο με τη συμμορία στο φανάρι της Πέτρου Ράλλη, βιώνοντας το θράσος των μελών της. Διαβάστε όσα περιγράφουν στο carandmotor.

Σε «άντρο» ανομίας έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες το φανάρι στη γέφυρα Πέτρου Ράλλη, στη Λεωφόρο Κηφισού, με εκατοντάδες οδηγούς να έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα μέλη συμμορίας που δρουν ανεξέλεγκτα στο συγκεκριμένο σημείο.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ του Open που δείχνει τη δράση της συμμορίας, το carandmotor εντόπισε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που μόλις πρόσφατα βίωσε από… πρώτο χέρι το καθεστώς παρανομίας το οποίο έχει εγκαθιδρύσει ετσιθελικά στην περιοχή αυτή η ομάδα, αποσπώντας χρηματικά ποσά ή πολύτιμα αντικείμενα από τους ανυποψίαστους οδηγούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι ηλικιωμένων, έμελλε να βρεθεί προσωπό με πρόσωπο με τη συμμορία το μεσημέρι της Πέμπτης, 1ης Σεπτεμβρίου, όταν επέστρεφε σπίτι του μετά τη δουλειά.

Μόλις ακινητοποιήθηκαν στο φανάρι της γέφυρας Πέτρου Ράλλη, βρισκόμενοι μέσα σε ένα αυτοκίνητο πολυτελούς μάρκας, ήρθαν αντιμέτωποι με έναν γεροδεμένο 20χρονο (περιγράφεται ως Ρομά) ο οποίος προσέγγισε το όχημα του ζευγαριού, κρατώντας ένα μάτσο υαλοκαθαριστήρες που διέθετε προς πώληση.

Η ευγενική άρνηση του ηλικιωμένου οδηγού να αγοράσει έναν υαλοκαθαριστήρα, πυροδότησε την οργή του 20χρονου πλανόδιου πωλητή, ο οποίος άρχισε να ζητά με απαιτητικό τρόπο την πώληση του προϊόντος του. Παρά τα διαδοχικά «δεν θέλω» του ηλικιωμένου.

«Χτύπησε βιαίως το παράθυρο του οδηγού – Ο άντρας μου ήταν έτοιμος να κατέβει από το αυτοκίνητο»

Αντιληφθείς την έντονη δυσανασχέτηση του 20χρονου, ο ηλικιωμένος οδηγός μετακίνησε το όχημά του λίγα εκατοστά μπροστά, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τον πωλητή. Ο τελευταίος φαίνεται πως εξοργίστηκε περισσότερο, χάνοντας εντελώς την ψυχραιμία του, όπως περιγράφει στο carandmotor η κυρία Χ.Τ., σύζυγος του ηλικιωμένου που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

«Ο νεαρός ήταν θρασύτατος και επίμονος. Αρχισε να μας βρίζει σε μία γλώσσα που δεν καταλαβαίναμε και με το μάτσο υαλοκαθαριστήρες που κρατούσε στα χέρια του χτύπησε βιαίως το παράθυρο του οδηγού». Η συγκεκριμένη κατάπτυστη ενέργεια εξόργισε τον ηλικιωμένο οδηγό ο οποίος ήταν έτοιμος να κατέβει από το όχημα και να πιαστεί στα χέρια με τον 20χρονο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω στο σύζυγό μου να μη βγει από το αυτοκίνητο, επειδή θα έβρισκε τον μπελά του», προσθέτει η κυρία Χ.Τ.

Γέφυρα Πέτρου Ράλλη συμμορία

Ο αργηγός που επιτηρεί και δίνει διαταγές

Όπως περιγράφει η κυρία Χ.Τ., η συμμορία αποτελείται από περίπου 5-6 με μέλη, ένα εκ των οποίων έχει ηγετικό ρόλο. Αυτός επιτηρεί κάθε κίνηση των υπόλοιπων μελών τα οποία προσεγγίζουν τα ακινητοποιημένα στα φανάρια αυτοκίνητα, κρατώντας στα χέρια τους υαλοκαθαριστήρες, ενώ πολλές φορές δίνει διαταγές στην ομάδα του.

«Όσο ο 20χρονος έβριζε τον άνδρα μου, λίγα μέτρα μακριά βρισκόταν ένας μεγαλύτερης ηλικίας άντρας που παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη του συμβάντος. Όταν πήγε να ξεφύγει η κατάσταση, διέταξε τον νεαρό να σταματήσει».

Η διαταγή του «αρχηγού» ήταν και αυτό που έδωσε τέλος στο συμβάν, με τον νεαρό να απομακρύνεται από το όχημα. Όπως αναφέρει η κυρία Χ.Τ., η απόφαση να παραμείνει τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της στο αυτοκίνητο, ενδεχομένως να τους προστάτεψε από το να πέσουν θύματα κλοπής, όπως έχει συμβεί σε μια σωρεία άλλων περιστατικών, όταν τα μέλη της συμμορίας εισήλθαν σε αυτοκίνητα από την πόρτα του συνοδηγού, αφαιρώντας πορτοφόλια, κινητά και τσάντες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν η κατάσταση ξέφευγε ίσως, πατούσαμε παρατεταμένα την κόρνα, ώστε να ειδοποιήσουμε τους υπόλοιπους οδηγούς για το συμβάν. Αυτό που μας εξέπληξε ήταν ότι όσο ο νεαρός λογομαχούσε με τον άντρα μου, κανένας επιβάτης των υπόλοιπων οχημάτων δεν έστρεψε το βλέμμα του προς το μέρος μας».

«Την πέφτουν σε ηλικιωμένους και γυναίκες»

Τα περισσότερα θύματα της σπείρας είναι ηλικιωμένοι και γυναίκες, αναφέρει η Χ.Τ. «Προχθές (31/8) που βρεθήκαμε ξανά στο σημείο επιστρέποντας σπίτι από τη δουλειά, γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού, με τη σπείρα να βάζει στο μάτι έναν άλλο ηλικιωμένο». Ο τελευταίος είχε αποβιβαστεί από το αυτοκίνητό του, όντας περιτριγυρισμένος από τα μέλη της σπείρας.

«Ο παππούς έδειχνε ότι τα είχε χαμένα, λόγω της παρουσίας των μελών της συμμορίας δίπλα του, με αποτέλεσμα να κάνει άσκοπες και απροσδιόριστες κινήσεις. Δεν γνωρίζω αν του αφαίρεσαν χρήματα ή άλλο αντικείμενο όσο αυτός βρισκόταν έξω από το αυτοκίνητό του. Αν έγινε κάτι τέτοιο, θα το πήρε είδηση όταν επέστρεφε σπίτι του, και όχι όσο εξελισσόταν το συμβάν».

«Η αστυνομία να κάνει κάτι»

Η κυρία Χ.Τ. δηλώνει πραγματικά τρομοκρατημένη από τη σχεδόν ολοήμερη παρουσία της συμμορίας στο φανάρι της γέφυρας Πέτρου Ράλλη, μιας και έρχεται αντιμέτωπη με τα μέλη της κάθε μέρα, όταν περνάει από το σημείο.

Υψώνει, μάλιστα, κραυγή αγωνίας, ζητώντας από τις αστυνομικές αρχές να επιληφθούν της κατάστασης, ώστε να δοθεί τέλος στη δράση της συμμορίας η οποία σκορπά τον τρόμο στους οδηγούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ