Ο νέος τρόπος για να βλέπουν οι κλέφτες μέσα από τα φιμέ τζάμια των αυτοκινήτων

klopi autokinitou

Τα smartphones έχουν γίνει πραγματικά «εργαλεία» για τους κλέφτες αυτοκινήτων που βρήκαν νέο τρόπο να τα χρησιμοποιούν και να βλέπουν μέσα από φιμέ τζάμια.

Εκτός από πόντους στην εμφάνιση του αυτοκινήτου μας, τα φιμέ τζάμια συμβάλλουν και στην προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα, ειδικά εκείνων που προέρχονται από επίδοξους κλέφτες.

Η τεχνολογία ωστόσο που πέφτει σε λάθος χέρια έρχεται να βάλει τέλος στην προστασία που προσφέρουν τα φιμέ τζάμια από αυτά τα βλέμματα. Συγκεκριμένα οι κλέφτες βρήκαν ένα νέο τρόπο να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα από την καμπίνα ενός αυτοκινήτου με φιμέ τζάμια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ απλά οι επίδοξοι ληστές αξιοποιούν την κάμερα που φέρουν τα smarthphones τους και καταφέρνουν να ξεπεράσουν πανεύκολα το «εμπόδιο» που τους βάζουν τα φιμέ τζάμια στον οπτικό έλεγχο της καμπίνας.

Για να δουν λοιπόν μέσα στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου που έχει φιμέ τζάμια το μόνο που έχουν να κάνουν οι κλέφτες είναι να κολλήσουν την κάμερα του κινητού τους επάνω στο φιμέ τζάμι. Έτσι η κάμερα και ο αισθητήρας προσαρμόζονται αυτόματα στις νέες συνθήκες φωτισμού και δίνουν άμεση οπτική «πρόσβαση» στο εσωτερικό ενός οχήματος με φιμέ τζάμια, «ξεπερνώντας» παράλληλα και την αντανάκλαση του φωτός.

Φυσικά μέσα από τα φιμέ τζάμια ενός αυτοκινήτου (ή κτιρίου) μπορεί να «δει» με την ίδια ευκολία και οποιαδήποτε άλλη κάμερα και φωτογραφική μηχανή, αν και όπως καταλαβαίνετε ένα κινητό είναι πιο χρηστικό για τους μακρυχέρηδες -και όχι μόνο. Δεν χρειάζεται μάλιστα να γίνει κάποια λήψη φωτογραφίας ή video, αφού τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα στην οθόνη του κινητού. Εκτός και αν ο κλέφτης δεν θέλει να τον υποψιαστούν και επιλέξει να τσεκάρει τι βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου με την ησυχία του, πιο μακριά από αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συγκεκριμένος τρόπος «παρακολούθησης», που θα ταίριαζε και σε σενάριο αστυνομικής ταινίας, έχει αρχίσει να γίνεται μόδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν αναφορές σε αυτόν, ενώ όπως δείχνουν όλα θα ξεκινήσει και εδώ, αν δεν γίνεται ήδη.

Με αφορμή αυτό το νέο τρόπο «ελέγχου» οι αμερικάνικες αστυνομικές αρχές προειδοποιούν τους κατόχους αυτοκινήτων -ανεξάρτητα από τα τζάμια που έχουν- να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε σημεία που δεν φωτίζονται καλά και βρίσκονται μακριά από κόσμο, να εγκαταστήσουν κύκλωμα παρακολούθησης στο σπίτι τους και να ενημερώνουν άμεσα τις αρχές αν βλέπουν ύποπτες κινήσεις γύρω από ένα αυτοκίνητο.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ