Έτσι κρύβουν την πινακίδα τους στην Ισπανία (+φωτό)

απόκρυψη πινακίδας σε scooter 2022 Ισπανία φωτογραφία

Πολλοί και ευφάνταστοι είναι οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι αναβάτες για να κρύψουν την πινακίδα κυκλοφορίας τους από τα ραντάρ ταχύτητας. Υπάρχει όμως και ένας ακόμη πιο απλός και μας έρχεται από την Ισπανία.

Ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στη χώρα μας είναι η προσπάθεια απόκρυψης του αριθμού κυκλοφορίας ενός οχήματος, μια μόδα κάνει την εμφάνιση της συχνότερα στα δίκυκλα.

Η απόκρυψη γίνεται φυσικά για να αποφύγουν οι αναβάτες των δικύκλων την καταγραφή μιας παράβασης από τεχνικά μέσα -στην καλύτερη των περιπτώσεων- τοποθετώντας συνήθως ένα διάφανο αλλά σκούρο πλέξιγκλας ώστε να μειώσουν την πιθανότητα καταγραφής της πινακίδας.

Ωστόσο στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην περιοχή Udaltzaingoa, οι αναβάτες που έχουν μια ροπή στην παρανομία φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να πάρουν κυριολεκτικά την κατάσταση στα χέρια τους. Όπως θα δείτε και εσείς στην φωτογραφία που ακολουθεί και αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της τοπικής ισπανικής αστυνομίας ο αναβάτης του συγκεκριμένου scooter πέρασε από ζώνη που ελέγχεται η ταχύτητα και γνωρίζοντας το αποφάσισε να καλύψει με το χέρι του την μικρή πινακίδα κυκλοφορίας του scooter του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια κίνηση που μπορεί να τον γλίτωσε από το πρόστιμο αλλά την ίδια στιγμή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του λόγω της στάσης του σώματος του αλλά επειδή δεν έχει και τα δύο χέρια πάνω στο τιμόνι -επίσης παράνομο.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι στην Ελλάδα σύμφωνα και με τον ΚΟΚ, κανένα μηχανοκίνητο όχημα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο χωρίς να έχει εφοδιαστεί με τις απαραίτητες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι παραβάτες που παραποιούν ή αποκρύπτουν με οποιονδήποτε τρόπο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος τους τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο που φτάνει στα 300 ευρώ.

Ο ΚΟΚ αναφέρει ότι οι πινακίδες πρέπει να είναι πάντα ευκρινώς ορατές ή αναγνωρίσιμες από τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων και να μην έχει τοποθετηθεί πάνω τους αντανακλαστικό υλικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ