Οι Κινέζοι παρουσίασαν 3 νέα ηλεκτρικά με αυτονομία 1.000 χλμ.

hongqi κινεζικά πρωτότυπα μοντέλα

Προχωρά το στρατηγικό πλάνο της Hongqi για κυριαρχία στα αυτοκινητικά τεκταινόμενα με premium ηλεκτρικές προτάσεις που θέτουν νέα στάνταρ στον τομέα της αυτονομίας.

Μεγαλεπήβολα φαίνεται πως είναι τα σχέδια της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Hongqi η οποία δείχνει αποφασισμένη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της premium ηλεκτρικής κινητικότητας.

Η premium μάρκα του ομίλου FAW (First Auto Works) παρουσίασε, σε ψηφιακή μορφή, τρία νέα πρωτότυπα μοντέλα – τα E001, E202 και E809 - τα οποία διακρίνονται για τη φουτουριστική τους σχεδίαση.

Hongqi Κινεζικά μοντέλα με αυτονομία 1.000 χλμ
Hongqi E001
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα τρία μοντέλα βασίζονται στην πλατφόρμα FME, η οποία έχει εξελιχθεί από την εταιρεία για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, και είναι συμβατή σε μεταξόνια μήκους από 2,7 μ. έως 3,45 μ. κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο εύρος μοντέλων.

Ένα ακόμα μεγάλο προσόν της αρχιτεκτονικής FME είναι ότι προσφέρει αυτονομία που υπερβαίνει τα 1.000 χλμ., ενώ παρέχει τη δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης, αλλά και «ανταλλαγής» μπαταριών (exchangeable batteries).

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι όσα οχήματα ενσωματώσουν την πλατφόρμα FME θα μπορούν να στρίψουν τις ρόδες τους κατά 90 μοίρες, κάτι που διευκολύνει σημαντικά τους ελιγμούς κατά το παρκάρισμα.

Hongqi Κινεζικά μοντέλα με αυτονομία 1.000 χλμ
Hongqi E001

Η νέα αρχιτεκτονική θα κάνει ντεμπούτο το 2023 στην έκδοση παραγωγής του E001, ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο σεντάν, με κοντούς προβόλους και μεγάλα τζάμια που.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα χρόνο αργότερα, θα ακολουθήσει η έκδοση παραγωγής του E202, ένα τετραθέσιο κάμπριο με καταβολές από SUV το οποίο ξεχωρίζει με το επιβλητικό ρύγχος του, όπου δεσπόζουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, και η ευμεγέθης κλειστη μάσκα.

Hongqi Κινεζικά μοντέλα με αυτονομία 1.000 χλμ
Hongqi E809

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το πρωτότυπο E809 (με εναλλακτική ονομασία E-LS Concept), ένα μεγάλο SUV με ιδιαίτερα premium χαρακτήρα που αντλεί έμπνευση από την ασυναγώνιστα πολυτελή Bentley Bentayga.

Υπενθυμίζεται ότι η Hongqi είναι μια ιστορική κινέζικη μάρκα, η παλαιότερη της αχανούς χώρας της Ασίας, η οποία ήταν υπεύθυνη για τα πιο πολυτελή μοντέλα των ανώτερων μελών του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας. 

Aνήκει στο Group της FAW και στην Ευρώπη ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο από τη Νορβηγία, όπου προσφέρει το ηλεκτρικό SUV-λιμουζίνα της e-HS9, που έχει μήκος 5,2 μέτρα και κοστίζει 60.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ