Αυτοκίνητο θα καταναλώνει καύσιμο από άχρηστα πλαστικά -Πότε θα αποκαλυφθεί;

Bertone Hypercar teaser

H ιταλική Bertone, υπό τη νέα ιδιοκτησία των αδελφών Ricci πλέον, ετοιμάζεται να φέρει την επανάσταση στην αυτοκίνηση με τη χρήση καυσίμου από ανακυκλωμένη πλαστική ύλη στο πρώτο hypercar της νέας εποχής της.

Προς το παρόν η ιταλική εταιρεία, όμως, δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες για αυτό. Τις κρατά για την επίσημη παρουσίαση του πρώτου της hypercar, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, μαζί με την πλήρη αποκάλυψη του αυτοκινήτου έπειτα από τις teaser εικόνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν του επαναστατικού του καυσίμου, φέροντας ένα τόσο βαρύ όνομα -και μάλιστα στα 100ά γενέθλια του οίκου Bertone, που έχει υπογράψει μυθικά αυτοκίνητα όπως η Lamborghini Miura- το hypercar δεν θα μπορούσε παρά να εστιάζει στο σχεδιασμό του. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα αντικατοπτρίζει την «ιταλική πολυτέλεια», απευθυνόμενο στον «Ιταλό τζέντλμαν».

Το σχέδιό του, σε αντίθεση με το καύσιμο, δεν δείχνει να έχει κάτι επαναστατικό για την κατηγορία των supercars και hypercars. Υπάρχουν αρκετά με ανάλογη σιλουέτα, όπως η McLaren 720S εκ πρώτης όψεως, αν και το κυψελοειδές σχέδιο των LED φωτιστικών σωμάτων δείχνει αρκετά πρωτότυπο.

Μάλιστα, αν επεξεργαστεί κανείς την teaser εικόνα, και της προσδώσει μεγαλύτερη φωτεινότητα, αποκαλύπτεται το πλήρες προφίλ του αυτοκινήτου (βλ. εικόνα κάτω).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα χαμηλό, διθέσιο hypercar με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο - πίσω από τα δύο καθίσματα. Όπως και για την επαναστατική τεχνολογία των καυσίμων από πλαστικό, έτσι και για τις τεχνικές προδιαγραφές του οι βασικές πληροφορίες και λεπτομέρειες αναμένονται στην παρουσίαση της 21ης Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι ο οίκος Bertone κήρυξε πτώχευση το 2014, και δύο χρόνια αργότερα το όνομά της πωλήθηκε στην εταιρεία Akka Italia of Collegno, παράρτημα της γαλλικής εταιρείας μηχανολογίας AKKA Technologies. 

Τέσσερα χρόνια μετά, το 2020, αγόρασε τα δικαιώματα του ονόματος η εταιρεία Ideactive, που ανήκει στους αδερφούς Mauro και Jean-Franck Ricci. Στόχος τους είναι μια δημιουργήσουν μια ύψιστου επιπέδου εταιρεία κατασκευής hypercars περιορισμένης παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ