Η μεγάλη επιστροφή της Bertone -Σχεδιάζει νέο Supercar

Bertone supercar

Ο θρυλικός ιταλικός σχεδιαστικός οίκος ετοιμάζεται να επανέλθει στη ζωή, χάρη στους νέους του ιδιοκτήτες -τους αδελφούς Ricci-, με ένα εντυπωσιακό κεντρομήχανο supercar.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Giovanni Bertone στο Τορίνο το 1912 δημιούργησε τα εμβληματικά σχέδια ορισμένων εκ των σημαντικότερων αυτοκινήτων του 20ού αιώνα - των θρυλικών Lamborghini Countach, Alfa Romeo Montreal και Lancia Stratos, μεταξύ πολλών άλλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το β' παγκόσμιο πόλεμο ανέλαβε την εταιρεία ο υιός Nuccio Bertone, αλλά σταδιακά μετά το θάνατό του -το 1997- ο σχεδιαστικός οίκος άρχισε να παρακμάζει και να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που εντέλει τον οδήγησαν στη κήρυξη πτώχευσης το 2014. Ήταν ένα άδοξο τέλος για μια αιωνόβια ιστορία θρυλικού αυτοκινητικού σχεδιασμού.

Όμως, μια νέα πνοή ήρθε να αναζωογονήσει πρόσφατα την εταιρεία, μετά την αγορά της από τους αδελφούς Mauro και Jean-Franck Ricci. Την απέκτησαν από μια εταιρεία ονόματι Akka Technologies, η οποία είχε αγοράσει τον σχεδιαστικό οίκο από τον Nuccio Bertone και δημιούργησε την -αποτυχημένη, όπως αποδείχθηκε αργότερα- νέα εταιρεία Bertone Design.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αδελφοί Ricci έχουν ιδιαίτερη εμπειρία στο χώρο της αυτοκίνησης, και φυσικά το πάθος για την ιστορία της Bertone, και έτσι το πρώτο τους ψηφιακό πρωτότυπο δεν άργησε. Πρόκειται για ένα κεντρομήχανο supercar, που προς το παρόν υφίσταται μόνο σε ψηφιακά σχέδια στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Ένα μικρό video, επίσης, αποκαλύπτει μέρος των σχεδιαστικών λεπτομερειών, όπως στη σιλουέτα και στα φωτιστικά σώματα.

Οι Ιταλοί δεν αναφέρουν καμία πληροφορία για αυτό, ούτε καν αν θα έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης ή αν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Οι αδελφοί Ricci δεν έχουν αποκαλύψει καν όχι μόνο το όνομά του, αλλά ούτε και ότι σχεδιάζουν το πρώτο τους πρωτότυπο. Ο χρόνος, μόνο, θα δείξει αν αυτή θα είναι η απαρχή της αναγέννησης ενός εκ των σημαντικότερων ονομάτων στην ιστορία της αυτοκίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ