Καταφθάνει η online πλατφόρμα MyDigitalCar

online-car100

Η Volkswagen Financial Services και η Sopra Steria δημιουργούν νέες καινοτόμες υπηρεσίες στην αγορά αυτοκινήτων.

Η Volkswagen Financial Services και η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης και τεχνολογίας Sopra Steria δημιούργησαν την κοινοπραξία MyDigitalCar. Εταιρείες όπως αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, φορείς εκμετάλλευσης στόλων και εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων θα μπορούν στο μέλλον να καταχωρούν τα οχήματά τους ψηφιακά μέσω αυτής της ειδικής πλατφόρμας καταχώρισης. Η ψηφιακή δυνατότητα που προσφέρει η νέα πλατφόρμα την καθιστά μοναδική μέχρι στιγμής στη Γερμανία.

Η Volkswagen Financial Services χρησιμοποιεί ήδη την τεχνολογία MyDigitalCar από το 2019 σε πιλοτική λειτουργία με ειδική άδεια από την κυβέρνηση του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας. Έκτοτε, αρκετές εκατοντάδες επίσημα εταιρικά αυτοκίνητα που διαχειρίζεται η εταιρεία στο Braunschweig έχουν καταχωρηθεί ψηφιακά και με νομικά συμβατό τρόπο. Οι αρχικές δοκιμές με επιλεγμένες αντιπροσωπείες οχημάτων είχαν επίσης ως αποτέλεσμα σταθερά θετικά σχόλια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το MyDigitalCar θα αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλη τη Γερμανία την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Η νομική βάση για την ψηφιακή εγγραφή οχημάτων από εταιρείες – πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Μεταφορών – εγκρίθηκε τον Μάρτιο στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ή την Bundesrat, τη δεύτερη αίθουσα του γερμανικού κοινοβουλίου. Πολλές εταιρείες μπορούν να κάνουν χρήση της σειράς υπηρεσιών που παρέχει το MyDigitalCar. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται αντιπροσωπείες οχημάτων, φορείς εκμετάλλευσης στόλου και εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων. Αυτό αθροίζει δυνητικά αρκετά εκατομμύρια διαδικασίες ψηφιακής εγγραφής ετησίως. Οι χειριστές μικρότερων στόλων μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το MyDigitalCar.

«Η πλατφόρμα μας προσφέρει στους χειριστές μικρότερων στόλων μια ψηφιακή υπηρεσία με το κλειδί στο χέρι για εγγραφή οχημάτων. Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα τοπία πληροφορικής και επομένως επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση δεδομένων σχετικά με το όχημα και τον ιδιοκτήτη/κάτοχο που είναι ήδη διαθέσιμα ψηφιακά», δήλωσε ο Markus Linde από τη Sopra Steria, έναν από τους δύο διευθύνοντες συμβούλους της νεοϊδρυθείσας MyDigitalCar.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικό βήμα προς την ψηφιοποίηση

Οι ψηφιακές υπηρεσίες του MyDigitalCar περιλαμβάνουν όλες τις σχετικές διαδικασίες ταξινόμησης οχημάτων, όπως η ταξινόμηση νέων και μεταχειρισμένων οχημάτων και η προσωρινή ακινησία ή η διαγραφή. Η πλατφόρμα θα επεκτείνει διαδοχικά τις υπηρεσίες που προσφέρει. Στόχος είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής αγοράς για τις υπηρεσίες ταξινόμησης οχημάτων.

«Τα πλεονεκτήματα για τον πελάτη είναι προφανή. Το όχημα μπορεί να εγγραφεί ψηφιακά απευθείας στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, για παράδειγμα, και στη συνέχεια να οδηγηθεί στην κυκλοφορία αμέσως από τον εγγεγραμμένο κάτοχο του οχήματος. Η ταξινόμηση είναι ταχύτερη και πιο βολική», εξήγησε ο Klaas Köneke από τη Volkswagen Financial Services, ο οποίος είναι ο άλλος διευθύνων σύμβουλος της νεοϊδρυθείσας MyDigitalCar.

Προσφέροντας αυτές τις υπηρεσίες, οι εταίροι κοινοπραξίας Volkswagen Financial Services και Sopra Steria συμβάλλουν σημαντικά στη βελτιστοποίηση της οικονομικής απόδοσης στον τομέα της διαχείρισης οχημάτων για τις εταιρείες. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα ταξινόμησης οχημάτων – κοιτάζοντας το μέλλον, ακόμη και χωρίς να χρειάζονται καθόλου έγγραφα οχημάτων σε έντυπη μορφή, υπό τον όρο ότι συνεχίζονται οι συνεχείς προσπάθειες στον τομέα της ψηφιοποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ