Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρικός «πειρασμός» με έως 600 χλμ. αυτονομία

Ford Mustang Mach-e ηλεκτρικός πειρασμός με αυτονομία έως 600 χλμ.

Σε πλειάδα εκδόσεων που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κάθε οδηγού η Mustang Mach-E είναι η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Ford που καταφέρνει να ενώνει κόσμους θεωρητικά ασυμβίβαστους.

Ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της Ford, η Mustang Mach-E αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο έχει παρουσιάσει η αμερικάνικη εταιρεία μέχρι σήμερα, ένα άκρως αντιπροσωπευτικό SUV των μεγαλεπήβολων προθέσεων της εταιρείας για το μέλλον.

Προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρειά της και εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας η Mustang Mach-E παρουσιάζει έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα και μια πληρότητα σε επίπεδο ικανοτήτων, σε τέτοιο βαθμό ολοκλήρωσης, που την καθιστούν ικανή να ικανοποιήσει με το παραπάνω τα απαιτητικά γούστα και τις πολυεπίπεδες ανάγκες των οδηγών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά για την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Ford, η οποία φροντίζει παράλληλα να προσαρμόζεται ακριβώς στις επιθυμίες των ενδιαφερόμενων χάρη στις πολλές και διαφορετικές εκδόσεις της που τιμούν το εμβληματικό σήμα που κοσμεί τη μάσκα της και προσφέρουν αξιοζήλευτες επιδόσεις, πλούσιο στάνταρ επίπεδο εξοπλισμού και προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Κατά τη σχεδίασή της Mustang Mach-E έκαναν οτιδήποτε ήταν δυνατό ώστε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV στην ιστορία τους να συμβιβάσει φαινομενικά ασυμβίβαστα χαρακτηριστικά για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αυτοκινήτου που φέρνει το μέλλον στο σήμερα.

Η δυναμική σχεδίαση του αεροδυναμικού αμαξώματος με τις σαφείς αναφορές στο θρυλικό ομώνυμο pony car της Ford είναι σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα «ηλεκτρίσει» τις αισθήσεις του παρατηρητή, ωστόσο η αδιαμφισβήτητη ουσία της Mustang Mach-E βρίσκεται κάτω από τις καλλίγραμμες και δυναμικές επιφάνειές της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον πυρήνα της Mustang Mach-E βρίσκεται η νέα πλατφόρμα Global Electrified 1 (GE1) της εταιρείας, σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, που εξέλιξε μια ελίτ μηχανικών της Ford ως Team Edison. Η εν λόγω πλατφόρμα προσφέρει στο ηλεκτρικό SUV μια καμπίνα με ευρυχωρία που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, ενώ στον δρόμο καταφέρνει να εκπλήσσει κάτι παραπάνω από ευχάριστα λόγω των δυναμικών χαρακτηριστικών του που θα μπορούσαν να ταιριάζουν ακόμη και σε σπορ προτάσεις.

Παράλληλα τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης με τα οποία εξοπλίζεται η νέα Mustang Mach-E βρίσκονται εκεί και προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου «υπηρεσίες» τους με τον πλέον διακριτικό και αποτελεσματικό τρόπο. Ανάμεσα στα συστήματα του ηλεκτρικού SUV ξεχωρίζουν το ενεργό Cruise Control, το σύστημα διατήρησης λωρίδας η κάμερα θέασης 360 μοιρών, το αυτόματο σύστημα πέδησης με αναγνώριση πεζού ή ποδηλάτη και το Evasive Steering Assist που υποβοηθά τον οδηγό σε περίπτωση προσπάθειας αποφυγής μιας σύγκρουσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την άκρως ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά του SUV της Ford φροντίζουν και οι δυναμικές επιδόσεις που προσφέρουν τα προηγμένα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης που σχεδίασε η εταιρεία, τα οποία δίνουν τα διαπιστευτήριά τους από την στάνταρ πισωκίνητη έκδοση του μοντέλου των 269 ίππων και 430 Nm ροπής που φτάνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7 δευτερόλεπτα.

Στους 269 και 351 ίππους βρίσκεται η απόδοση των δύο 4κίνητων εκδόσεων της Mustang Mach-E, ενώ για εκείνους που θέλουν το απόλυτο στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται η 4κίνητη έκδοση GT των 487 ίππων και 860 Nm ροπής, η οποία προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

Για την τροφοδοσία των κινητήρων με ηλεκτρική ενέργεια φροντίζουν οι δύο συστοιχίες μπαταριών των 75,7 kWh και 98,8 kWh, με τις οποίες προσφέρεται η Mustang Mach-E, ανάλογα με την έκδοσή της. Η αυτονομία ξεκινά από τα 440 και φτάνει έως και τα 600 χιλιόμετρα με δυνατότητα φόρτισης σε ταχυφορτιστή έως και 150 kW να εκμηδενίζει επί της ουσίας τον χρόνο αναμονής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η Mustang Mach-E ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση λόγω της εντυπωσιακής δυνατότητας να αναβαθμίζει και να βελτιστοποιεί το λογισμικό των προηγμένων συστημάτων της ασύρματα, όποτε αυτό είναι απαραίτητο και χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτεί έναν επίσημο συνεργάτη της Ford.

Το παραπάνω γίνεται εφικτό χάρη στο τελευταίας γενιάς σύστημα SYNC 4 που φέρει το SUV της Ford, το οποίο «εκφράζεται» μέσω της εντυπωσιακής οθόνης αφής υψηλής ευκρίνειας των 15,5 ιντσών και επιτρέπει σύνδεση μέσω cloud, over-the-air update, ενώ φροντίζει για την επικοινωνία, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία οδηγού και επιβατών.

Το σύστημα προσφέρει επίσης αναγνώριση φωνής συνομιλίας, ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto, την χρήση του κινητού ως κλειδί, αλλά και απομακρυσμένη διαχείριση οχήματος (κλείδωμα-ξεκλείδωμα) στην οποία περιλαμβάνεται και η φόρτισή του.

Ο οδηγός της Mustang Mach-E μπορεί να απολαμβάνει όλα τα παραπάνω με την αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα της Ford, με την αυτοπεποίθηση που προσφέρει η εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect 8 ετών ή 160.000 χλμ. και την εγγύηση δύο ετών που προσφέρεται όλα τα υπόλοιπα μέρη του SUV.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ