Καινούριο SUV με μόλις 6.000 ευρώ; Κι όμως! (+video)

Tata Punch SUV με 6.000 ευρώ 2022

Το Punch είναι το νέο μικρό SUV της Tata και η τιμή του, λίγο πάνω από τα 6.000 ευρώ, πηγαίνει κόντρα στην ακρίβεια της εποχής.

Η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές αυτοκινήτου στον πλανήτη και ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών για μια... θέση στον ήλιο είναι πραγματικά ανελέητος. Τελευταία απόδειξη γι' αυτό είναι το μικρό SUV Punch της ινδικής Tata, το οποίο έχει μια απίστευτα χαμηλή τιμή, ενώ φαίνεται να διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη εμπορική πορεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με σχεδίαση που θα μπορούσε κάλλιστα να απευθύνεται και στο ευρωπαϊκό κοινό, το Punch ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Tata που ονομάζεται "Impact 2.0" και έχει διαστάσεις που το καθιστούν ιδανικό για κίνηση ειδικά εντός των τειχών της πόλης. Το μήκος του φτάνει λίγο πάνω από τα 3,82 μέτρα με πλάτος στα 1,74 και ύψος 1,61 μ., η καμπίνα μοιάζει ικανή να μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ μπορεί να φτάσει έως και τα 366 λίτρα.

Το μικρό SUV της Tata δεν έχει παραλείψει τις εκτός δρόμου δυνατότητες με την απόσταση από το έδαφος να φτάνει στα άκρως σεβαστά 187 χλστ. και τους Ινδούς να δηλώνουν ότι μπορεί να περάσει με άνεση υδάτινο εμπόδιο έως και 370 χλστ. Παράλληλα, στις εκτός δρόμου δυνατότητες του συμβάλλουν και τα ικανοποιητικά νούμερα που παρουσιάζουν οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής με 20,3, 37,6 και 22,2 μοίρες αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κίνηση του Punch φροντίζει ένα 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ που συνεργάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων και αποδίδει 86 ίππους και 11,3 Nm στις 6.000 και 3.300 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Η ευχάριστη εξωτερική εικόνα του νέο μικρού SUV της Tata συνεχίζεται και στο εσωτερικό με τη μοντέρνες και διακριτικές γραμμές να είναι παρούσες και εδώ και τη διχρωμία του ταμπλό να προσθέτει μία έξτρα ευχάριστη νότα. Προσεγμένος παρουσιάζεται και ο εξοπλισμός με το multimedia σύστημα να φέρει οθόνη αφής και ηχεία της Kardon. Με τιμή στην Ινδία στα 6.030 ευρώ το Punch μοιάζει να είναι ένα από τα επόμενα best seller της ινδικής αγοράς τη στιγμή μάλιστα που έχει αποσπάσει και πέντε αστέρια στην αξιολόγηση crash test του Global NCAP.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ