Στην Ελλάδα το αναβαθμισμένο DS 3 Crossback E-Tense (+τιμές)

DS 3 Crossback E-Tense 1

Η ελληνική αντιπροσωπεία της DS Automobiles ανακοίνωσε τον τιμοκατάλογο της βελτιωμένης ηλεκτρικής έκδοσης E-Tense του 3 Crossback με την μεγαλύτερη αυτονομία.

Κάτω από το εμπρός καπό του DS 3 Crossback E-Tense βρίσκουμε τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 PS και 260 Nm που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης και παίρνει ρεύμα από μια συστοιχία μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 50 kWh που βρίσκεται στο πάτωμα. Το σύστημα διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, (Eco, Normal και Sport), ενώ το αυτόματο κιβώτιο διαθέτει και λειτουργία Brake που αυξάνει την ανάκτηση ενέργειας.

DS 3 Crossback E-Tense 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπαταρία ιόντων λιθίου καλύπτεται από εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 km και έχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Σε έναν σύγχρονο σταθμό DC (συνεχούς ρεύματος) ταχείας φόρτισης με 100 kW, μπορεί να φορτίσει κατά 80% σε μόλις σε 30 λεπτά της ώρας. Με ένα 3φασικό wallbox 11 kW από την άλλη, η φόρτιση στο 100% της χωρητικότητας ολοκληρώνεται μέσα σε πέντε ώρες.

Tο πρώτο όμως 100% ηλεκτρικό μοντέλο της DS Automobiles και της κατηγορίας των premium compact SUV εξελίσσεται διαρκώς, επιτυγχάνοντας πλέον αυτονομία 341 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον συνδυασμένο κύκλο WLTP. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας του αυτοκινήτου, κατά σχεδόν 7%.

DS 3 Crossback E-Tense 3

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, δόθηκε προτεραιότητα στη χρήση του DS 3 Crossback E-Tense σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Συγκεκριμένα, η στάνταρ αντλίας θερμότητας εξελίχθηκε και περιλαμβάνει αισθητήρα υγρασίας για αυξημένη απόδοση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως αποτέλεσμα της συνεχούς εξέλιξης και συνεργασίας με τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος Formula E, που υποστηρίζεται από την DS Performance, η μέταδοση έχει επίσης αναβαθμιστεί για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του DS 3 Crossback E-Tense. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αυτονομίας, έχουν παίξει επίσης και τα νέα ελαστικά 17 ιντσών κατηγορίας Α, που εξελίχθηκαν από την Continental.

DS 3 Crossback E-Tense 4

Το αναβαθμισμένο DS 3 Crossback E-Tense διατίθεται στα επίπεδα εξοπλισμού So Chic και So Chic Connected, με τιμή 42.100 ευρώ και 44.850 ευρώ αντίστοιχα. Σε συνδυασμό όμως με την κρατική επιδότηση “Κινούμαι ηλεκτρικά”, πρακτικά η τιμή ξεκινά από τις 36.000 ευρώ περίπου. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας και στις δύο εκδόσεις είναι πληρέστατος, με τις διαφορές να εντοπίζονται στην ύπαρξη ασύρματης φόρτισης κινητού, Keyless Entry και προβολείς DS Matrix LED Vision της πλουσιότερης. Επιπλέον, στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε χρώμα Bi-Tone και καλώδια φόρτισης Mode 2 και 3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

DS 3 Crossback E-Tense So Chic: 42.100 ευρώ (χωρίς επιδότηση)
DS 3 Crossback E-Tense So Chic Connected: 44.850 ευρώ (χωρίς επιδότηση)

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς
Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ