Ferrari Purosangue: Το νέο, τετρακίνητο θαύμα του Μαρανέλο είναι γεγονός

Ferrari Purosangue

Η στιγμή που πολλοί περίμεναν έφτασε. Η Ferrari μπαίνει και εκείνη στο club των κατασκευαστών που ενέδωσαν στον πειρασμό της δημιουργίας ενός SUV, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Οι Ιταλοί επέλεξαν τη σημερινή ημέρα για να αποκαλύψουν την περίφημη Purosangue, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό -πέρα από κάθε αμφιβολία- ντεμπούτο, σε μια κατηγορία που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με την εμπορική επιτυχία, λοιπόν, του πρώτου SUV στην ιστορία της Ferrari να θεωρείται δεδομένη, ας δούμε ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το νέο δημιούργημα του Μαρανέλο μοναδικό στο είδος του.

Ferrari Purosangue
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα στοιχεία που επιτρέπουν στη Ferrari Puroangue να διαφοροποιείται από το παράδειγμα των απανταχού SUV είναι ο κινητήρας ο οποίος κρύβεται κάτω από το μακρύ καπό της.

Πρόκειται για ένα δωδεκακύλινδρο σύνολο χωρητικότητας 6,5 λίτρων, ο οποίος χωρίς τη βοήθεια κάποιου υπερσυμπιεστή αποδίδει 725 ίππους και 716 Nm ροπής, τα οποία καταλήγουν στους δύο άξονες μέσω ένος οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Το τελευταίο, μάλιστα, βρίσκεται τοποθετημένο στον πίσω άξονα με σκοπό να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή κατανομή του βάρους.

Τις τεχνικές προδιαγραφές της Purosangue συμπληρώνει η ενεργή ανάρτηση και φυσικά η μονάδα η οποία αναλαμβάνει να μοιράσει τη διαθέσιμη ισχύ ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα.Ο

Παρά το βάρος των δύο τόννων, η Ferrari Purosangue των 12 κυλίνδρων και των 725 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αριθμοί αναμφίβολα εντυπωσιακή για ένα τετραθέσιο SUV που φτάνει σε μήκος τα 5,0 μέτρα και απέχει, σε επίπεδο εξοπλισμού τουλάχιστον, από τη σπαρτιάτικη λογική ενός SUV.

Πέρα από τις αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες, εντύπωση προκαλεί και ο σχεδιασμός του cockpit, το οποίο χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά "διαμερίσματα", με τον συνοδηγό να έχει μπροστά του την ψηφιακή οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ferrari Purosangue
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποκλειστικά τετραθέσια διάταξη του εσωτερικού με τα τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα συνιστά ένα ακόμα στοιχείο που μαρτυρά την καταγωγή του αυτοκινήτου, παρά το γεγονός ότι τα 473 λίτρα του χώρου αποσκευούν δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάθεσης στο πρώτο SUV της Ferrari ενός... οικογενειακού ρόλου.

Για εκείνους, λοιπόν, που διαθέτουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό το ποσό των 390.000 ευρώ, η Purosangue αποτελεί το τέλειο άλλοθι διαθέτοντας, πέρα από τον εκρηκτικό χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο μιας αυθεντικής Ferrari, ισχυρές πιθανότητες να αποτελέσει το αγαπημένο αυτοκίνητο όλης της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ