Αυτό είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 6.000 ευρώ που δεν χρειάζεται πρίζα (+video)

Το ηλεκτρικό των 6.000 ευρώ που δεν χρειάζεται πρίζα 2022

Το ηλεκτρικό Squad είναι η νέα ηλεκτρική πρόταση της ομώνυμης ολλανδικής εταιρείας και χάρη στο ηλιακό του πάνελ μπορεί και κινείται χωρίς καν να μπαίνει στην πρίζα.

Στη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή η μικροκινητικότητα φαίνεται να είναι εκείνη που δίνει ουσιαστικές λύσεις μετακίνησης στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον και φροντίζει να το κάνει αυτό για ένα ακόμη ευρύτερο κοινό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το micro car της Squad είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα και βάζει στο παιχνίδι και την απολύτως δωρεάν φόρτιση των μπαταριών του, την οποία και συνδυάζει με προσιτή τιμή. Με μήκος και πλάτος μόλις δύο και 1,2 μέτρα αντίστοιχα το λιλιπούτειο τετράτροχο των 350 κιλών βάζει επίσης στο παιχνίδι και την ιδιαίτερα εύκολη εύρεση θέσης στάθμευσης.

Παρά τις μικρές διαστάσεις οι χώροι για αποσκευές είναι υπαρκτοί, πίσω από τα καθίσματα και ξεκινούν από τα 168 λίτρα για να φτάσουν στα 243 με την αναδίπλωση του καθίσματος του συνοδηγού.

Το Squad παίρνει έγκριση τύπου για την κατηγορία των ελαφριών τετράροδων και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οδηγηθεί από κατόχους διπλώματος δικύκλου κατηγορίας ΑΜ με ηλικία από τα 16 έτη. Χάρη στο ηλιακό πάνελ που φέρει στην οροφή του, το διθέσιο μοντέλο της ολλανδικής εταιρείας μπορεί σε μια ηλιόλουστη μέρα να κινηθεί για έως και 20 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να φορτίσει τις μπαταρίες του από πρίζα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τις μπαταρίες που εξοπλίζεται στάνταρ το Squad έχει αυτονομία έως και 50 χιλιόμετρα, την οποία όμως μπορεί να διπλασιάσει καθώς έχει χώρο για την προσθήκη έξτρα μπαταριών. Κάθε μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 1,6 kWh. Για την κίνηση του φροντίζουν δύο μικροί ηλεκτρικοί κινητήρες που αποδίδουν συνολικά 5,43 ίππους με την τελική να περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα λόγω της κατηγορίας στην οποία ανήκει.

Για την ασφάλεια των επιβατών φροντίζει το αλουμινένιο πλαίσιο χωροδικτύωμα που έχει εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και το ενσωματωμένο σε αυτό rollcage, με το πλαίσιο να φέρει ζώνες παραμόρφωσης τόσο εμπρός όσο και πίσω. Οι δύο επιβάτες να έχουν φυσικά τη διάθεσή τους και τις απαραίτητες ζώνες ασφάλειας, ενώ οι πόρτες είναι αφαιρούμενες.

Σύμφωνα και με τις πληροφορίες που παρέχει η εταιρεία για το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής μοντέλο της, θα υπάρξει στο μέλλον και μακρύτερη 4θέσια έκδοση η οποία ωστόσο θα ανήκει σε διαφορετική κατηγορία και θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως τα 70 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγωγή του Squad αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στην Ολλανδία και έπειτα θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Η τιμή του Squad που κινείται με τον ήλιο ξεκινά από τα 6.250 ευρώ άνευ φόρων και στον προαιρετικό εξοπλισμό του υπάρχει διαθέσιμο και air condition.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ