Ηλεκτρικό ποδήλατο - Το επόμενο στοίχημα της Tesla

Tesla e-Bike

Σύμφωνα με έρευνα στις Η.Π.Α., ένα τεχνολογικά προηγμένο e-bike από τον Elon Musk και τους συνεργάτες του θα ήταν πιο ποθητό της κατηγορίας του.

Η Tesla είναι μια αντισυμβατική αυτοκινητοβιομηχανία με πολλές καινοτομίες στον κόσμο της βιώσιμης μετακίνησης, αλλά υπάρχει ένας τομέας στον οποίο βρίσκεται πίσω από τους ανταγωνιστές της, αυτός των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Αρκετοί μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμβατικών και σπορ μοντέλων, έχουν ήδη λανσάρει γκάμα με δικά τους e-bike, αλλά η εταιρεία του Elon Musk και των συνεργατών του δεν έχει παρουσιάσει ακόμα κάτι παρόμοιο.

Tesla e-Bike 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Porsche μέχρι τη BMW και τη Rivian, πολλοί παρακολουθούν τον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων με ενδιαφέρον και αναμένουν σύντομα εξελίξεις. Μέσα σε αυτές είναι η παρουσίαση ενός τέτοιου ποδηλάτου από την Tesla.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου το 2018, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είχε πει ότι η Tesla θα μπορούσε να φτιάξει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Ωστόσο, από τότε έχουν περάσει 5 χρόνια και δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για αυτό. Όχι όμως από όλους.

Οι άνθρωποι του περιοδικού Electrec συμμετείχαν σε μια έρευνα του eBikes.org σχετικά με τις επιθυμίες που έχουν οι ποδηλάτες των Η.Π.Α., και ταυτόχρονα έφτιαξαν και μερικές ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες για το e-bike που ονειρεύονται να βγάλει η Tesla.

Tesla e-Bike 2

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη έρευνα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εξαιρετικό σημείο αναφοράς και εκκίνησης, με σκοπό να συνεχιστούν τα σχέδια που έχουν μείνει στο συρτάρι από την Tesla.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια θα ήταν όμως η τιμή ενός e-bike από την Tesla; Σύμφωνα με τους ποδηλάτες στο eBikes.org, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κατά μέσο όρο κοντά στα 2.000 ευρώ για το e-bike της εταιρείας. Και αυτό το ποσό για το ηλεκτρικό ποδήλατο της Tesla, μάλλον δεν ακούγεται άσχημα στον Elon Musk.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ