Η Tesla γιορτάζει τις 1 εκατομμύριο παραδόσεις στην Ευρώπη

Tesla milistone

Την επίτευξη ενός στόχου που πριν από μερικά χρόνια θα έμοιαζε άπιαστος γιορτάζει η Tesla, ξεπερνώντας το ορόσημο των 1 εκατομμυρίων πωλήσεων στην Ευρώπη.

Η Tesla μόλις παρέδωσε το εκατομμυριοστό όχημά της στην Ευρώπη. Το επίτευγμα αυτό υπογραμμίζει τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας για την προώθηση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων και τη συμβολή στη μετάβαση της Ευρώπης στη βιώσιμη ενέργεια.

Με βάση τον μέσο όρο εκπομπών καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, τα οχήματα Tesla που βρίσκονται στον δρόμο σήμερα θα μειώσουν τις εκπομπές CO2e κατά 50 εκατομμύρια τόνους περίπου. Για κάθε αυτοκίνητο, αυτό ισοδυναμεί με τις εκπομπές που παράγονται από 50 πτήσεις μετ' επιστροφής για ένα άτομο μεταξύ Βαρκελώνης και Λος Άντζελες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το ορόσημο υπογραμμίζει, επίσης, τους ισχυρούς δεσμούς που έχει δημιουργήσει η Tesla με τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Αυτό αντιστοιχεί σε μια τεράστια δεξαμενή πελατών που εμπιστεύονται την Tesla για την επιλογή οχήματος τους και επιλέγουν ένα EV που δεν είναι μόνο συναρπαστικό και διασκεδαστικό στην οδήγηση, αλλά και ανθεκτικό, αξιόπιστο και με τη υψηλότερη απόδοση.

Από τις περιορισμένες παραδόσεις Roadster το 2009 έως τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που παραδίδονται κάθε μέρα το 2023, η εκθετική ανάπτυξη της Tesla είναι απόρροια του γεγονότος ότι εστιάζει έντονα στο να κάνει προσβάσιμα τα οχήματά της σε περισσότερους πελάτες, τόσο καθιστώντας τα προσιτά από οικονομικής άποψης, όσο και βελτιώνοντας την προσβασιμότητα στη φόρτιση.

Το γενικό πλάνο της Tesla είναι μια μέση τιμή πώλησης μειωμένη στο μισό

Σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο για το 2006, από την πώληση ενός ηλεκτρικού sport αυτοκινήτου, η τιμή του οποίου υπερέβαινε κατά πολύ τα 100.000 €, η εταιρεία προχώρησε σε πιο προσιτά και φιλικά προς τις οικογένειες ηλεκτρικά οχήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μεγάλης μερίδας νέων αγοραστών οχημάτων στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2018, όταν έκανε παραδόσεις μόνο Model S και Model X έως το 2023 και την πλήρη σειρά S3XY, η μέση τιμή πώλησης στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 50%.

Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις μειώσεις κόστους είναι το αποτέλεσμα οικονομιών κλίμακας, η Tesla συνεχίζει να κάνει τα προϊόντα της πιο προσβάσιμα, χάρη στην πρωτότυπη μηχανολογική σχεδίαση και τις καινοτόμες τεχνικές παραγωγής. Μόνο φέτος, το Model Y, το αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έγινε πιο προσιτό χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, την ασφάλεια, την απόδοση και τις επιδόσεις.

Δίκτυο Supercharger της Tesla: μεγαλύτερο, ταχύτερο, πιο αξιόπιστο

Σε συνδυασμό με την οικονομική προσιτότητα, η Tesla έχει επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο Supercharger σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η ανάπτυξη διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην υλοποίηση του ορόσημου του 1 εκατομμυρίου παραδόσεων, μέσω της παροχής βολικών και αποτελεσματικών λύσεων φόρτισης για τους κατόχους οχημάτων Tesla.

Η Tesla λειτουργεί πλέον περισσότερους από 1.000 σταθμούς και 13.000 μεμονωμένα Supercharger στην ευρύτερη περιοχή, με 99,95% χρόνο συνεχούς λειτουργίας. Σε 12 από τις κύριες αγορές μας στην Ευρώπη, πάνω από το 85% των αυτοκινητόδρομων και βασικών οδικών αρτηριών βρίσκονται σε απόσταση 60 λεπτών από κάποιο Supercharger. Και η ανάπτυξη δεν πρόκειται να επιβραδυνθεί το 2023. Κατά τη διάρκεια των 3 πρώτων τριμήνων του έτους, ενεργοποιήσαμε κατά μέσο όρο 8 μεμονωμένα Supercharger κάθε ημέρα στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ του δικτύου Supercharger, των βολικών λύσεων οικιακής φόρτισης, όπως το Tesla Wall Connector, και της ταχείας επέκτασης δημόσιων και ιδιωτικών δικτύων φόρτισης, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν πλέον πρόσβαση στην πανταχού παρούσα υποδομή φόρτισης, η οποία επιτρέπει βολικές καθημερινές εμπειρίες φόρτισης, και εν κινήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ