Ένα Tesla «βουλιάζει» σε πλημμυρισμένο δρόμο μπροστά στις κάμερες (Video)

tesla under watter

Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο της χώρας μας γεγονός που έρχεται να μας το υπενθυμίσει ένα σύντομο video με πρωταγωνιστή τον ατρόμητο οδηγό ενός Tesla.

Τις ικανότητες κίνησης ενός Tesla κάτω από την επιφάνεια του νερού θέλησε να ανακαλύψει ο ιδιοκτήτης ενός Model 3.

O οδηγός του λευκού Tesla αψήφησε τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει ένας πλημμυρισμένος συνεχίζοντας την πορεία του παρά το γεγονός ότι το ύψος του νερού ήταν αρκετό για να προκαλέσει την πλήρη ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Στο video που ακολουθεί, λοιπόν, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την προσπάθεια του οδηγού να περάσει από το σημείο στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί τα νερά. Μια προσπάθεια που εκ του αποτελέσματος κρίνεται επιτυχημένη, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να γνωρίζει τις συνέπειες τις οποίες υπέστη το αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρελθόν ο Elon Musk είχε δηλώσει ότι τα μοντέλα της Tesla έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ακόμα και μέσα στο νερό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποια βλάβη.

Βέβαια η θεωρία του Elon Musk διαφέρει από την πράξη, καθώς έχουν ήδη αναφερθεί περιστατικά ανεπανόρθωτων ζημιών οι οποίες προκλήθηκαν στα μοντέλα της Tesla από την έκθεσή τους στο νερό.

Μάλιστα σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, το πέρασμα ενός Tesla μέσα από νερά προκάλεσε τη διάβρωση και την ολική καταστροφή των μπαταριών, οι οποίες ως γνωστόν βρίσκονται στο δάπεδο του αμαξώματος και είναι οι πρώτες που εκτίθενται στο υγρό στοιχείο.

Ανεξαρτήτως αυτοκινήτου, πάντως, η κίνηση σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το ύψος του νερού κατά μήκος της διαδρομής και τις ζημιές-καθιζήσεις που ενδεχομένως να έχει υποστεί η άσφαλτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λογική, λοιπόν, λέει ότι μπροστά σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο ακινητοποιούμε το αυτοκίνητο και αν αυτό είναι εφικτό επιλέγουμε μια εναλλακτική διαδρομή ή απομακρυνόμαστε με ασφάλεια από το σημείο. 

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ