Η Volkswagen R θα γίνει ξεχωριστή εταιρεία σπορ ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Volkswagen R

Η εταιρεία του Wolfsburg ακολουθεί το ρεύμα του καιρού, δημιουργώντας μια ξεχωριστή υπό-μπράντα της Volkswagen, με το γράμμα R, για τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων του μέλλοντός της.

Η ιστορία του γράμματος R για τη Volkswagen πάει πίσω στο 2002. Τότε παρουσίασε το Golf R32, το οποίο ακολούθησαν τα Passat R και Scirocco R στο τέλος της δεκαετίας. Έπειτα, το Polo R των WRC ήταν το αγωνιστικό αυτοκίνητο της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το 2013, και τα τελευταία χρόνια το γράμμα R κόσμησε τις σπορ εκδόσεις των Arteon, T-Roc, Tiguan και Touareg.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, τώρα το γράμμα R θα συνοδεύει μια νέα υπό-μπράντα του γερμανικού ομίλου, και μάλιστα θα αποκτήσει από το φετινό καλοκαίρι και δικό της τομέα στο θεματικό πάρκο Autostadt στο Wolfsburg. Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν όλα τα πρωτότυπα και τις περιορισμένης παραγωγής δημιουργίες των Volkawagen με το έμβλημα R.

Η επένδυση στο γράμμα R έχει εμπορική λογική, καθώς το 2023 η VW κατασκεύασε 35.000 εκδόσεις R των διαφόρων μοντέλων της, σημειώνοντας ρεκόρ. Από το 2002 έχει πουλήσει πάνω από 200 χιλιάδες αυτοκίνητα με το σήμα αυτό.

Οι πρώτες κινήσεις για το διαχωρισμό της μπράντας R από την κυρίως Volkswagen ξεκίνησαν το 2020, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι και η Audi Sport έχει διαχωριστεί ως ξεχωριστή εταιρεία από την Audi - όπως φυσικά και η Cupra από τη Seat.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, η γκάμα των Volkswagen R θα εμπλουτίζεται σταδιακά τα προσεχή χρόνια με όλο και περισσότερα σπορ ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα. Το πρώτο εξ αυτών θα είναι το Touareg R, με plug-in υβριδικό σύστημα δίπλα στον V6 κινητήρα.

Θα ακολουθήσει το Golf R της βαρέως ανανεωμένης 8ης γενιάς του hatchback, ενώ το μέλλον θα είναι φυσικά ηλεκτρικό: το νέο Golf της 9ης γενιάς θα κινείται αποκλειστικά με την ενέργεια της μπαταρίας, και ενδέχεται να είναι αυτό το πρώτο ηλεκτρικό R του νέου αυτού τμήματος της VW.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό θα τοποθετηθεί πάνω από το ηλεκτρικό Golf GTI, και από τα άλλα ηλεκτρικά επιδόσεων της Volkswagen που έχουν την ονομασία GTX - από το νέο ID.3 GTX μέχρι το ID.Buzz GTX. Γενικώς, η ονοματοδοσία των μελλοντικών Volkswagen, τώρα που διαχωρίστηκε και η μπράντα R, είναι ένας από τους γρίφους που θα λυθεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ