Πότε έρχεται το ανανεωμένο Volkswagen Golf;

Volkswagen Golf GTI 2021

Το τελευταίο -κατά τα φαινόμενα- Volkswagen Golf με θερμικό κινητήρα θα δεχθεί μια μικρή ανανέωση για το μοντέλο του 2024, πριν την αντικατάστασή του από το φημολογούμενο ηλεκτρικό ID.Golf το 2027.

Το Volkswagen Golf εξακολουθεί να σημειώνει αξιοσημείωτες πωλήσεις στην Ευρώπη, αλλά οι μέρες της απόλυτης εμπορικής κυριαρχίας του έχουν περάσει - και μάλλον ανεπιστρεπτί. Το έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το Peugeot 208, και ακόμη και η SUV παραλλαγή του Golf, το Volkswagen T-Roc.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επέλαση των SUV, και σταδιακά και της ηλεκτροκίνησης -όπως δείχνουν οι αυξανόμενες πωλήσεις του παρεμφερούς σε μέγεθος ηλεκτρικού VW ID.3- αρχίζουν να μεταθέτουν το hatchback σαν το Golf σε δεύτερο ή και τρίτο ρόλο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο Golf της 9ης γενιάς θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, και θα συνυπάρξει με τον ID.3 - πιθανότατα λαμβάνοντας την ονομασία ID.Golf. Διότι, όπως υποστηρίζει η εταιρεία του Wolfsburg, το όνομά του είναι απλά πολύ μεγάλο για να σβήσει, όπως θα σβήσει του Polo.

Μέχρι όμως το 2027, που αναμένεται το ID.Golf, το τρέχον της 8ης γενιάς πρέπει να παραμείνει φρέσκο αισθητικά και επίκαιρο τεχνολογικά. Έτσι, η Volkswagen θα προχωρήσει στην ανανέωσή του μέχρι το τέλος του 2023 - τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Thomas Schafer, το facelift του Golf εντάσσεται στη φυσιολογική στρατηγική που ανέκαθεν ακολουθούσε η Volkswagen σε όλες τις προηγούμενες γενιές του hatchback της. Μάλιστα, δεδομένης της εξάπλωσης της ηλεκτροκίνησης, το Golf δεν αποκλείεται να αποκτήσει και περισσότερες -κάθε είδους- υβριδικές εκδόσεις στο μοντέλο του 2024.

Κι έπειτα όλα θα αλλάξουν. Ήδη η VW εργάζεται για το σχεδιασμό και την εξέλιξη της αμιγώς ηλεκτρικής 9ης γενιάς του αυτοκινήτου, το οποίο θα εντάξει στην ηλεκτρική οικογένεια «ID». Μέχρι το 2027, που το ID.Golf θα βγει στην ευρωπαϊκή αγορά, θα έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην ηλεκτροκίνηση ώστε η 9η γενιά να μην ξεφεύγει ιδιαίτερα από το εύρος τιμής του σημερινού, θερμικού Golf.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ