«Σπάει τα ταμεία» το θωρακισμένο VW Golf GTI (Video)

Volkswagen Golf GTI Armormax

Η θωρακισμένη μετατροπή συνηθίζεται για μεγάλα SUV ή και Vans για τη μεταφορά των VIP, αλλά -όσο παράδοξο κι αν ακούγεται- η ζήτηση είναι πολύ υψηλή ακόμα και για ένα hot-hatch σαν το Volkswagen Golf GTI.

Κατασκευασμένο από την Armormax, μια νοτιοαφρικανική εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή θωρακισμένων πολυτελών οχημάτων όπως το αντίστοιχο Jaguar I-Pace, το VW Golf 8 GTI διαθέτει βαλλιστική προστασία επιπέδου Β4 - που, σύμφωνα με την εταιρεία, προστατεύει από βλήμματα πιστολιού και κυνηγετικού όπλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι ακούγεται λίγο παράξενο να δέχεται θωράκιση ένα Golf GTI, η Armormax επιμένει ότι η ζήτηση για αυτή τη μετατροπή είναι ασυνήθιστα υψηλή. Για την κατασκευή του χρησιμοποιεί την ελαφρύτερη δυνατή συνθετική θωράκιση, η οποία δεν προσθέτει στο αμάξωμα περισσότερα από 180 κιλά. Κατά συνέπεια, οι επιπτώσεις στην κατανάλωση καυσίμου δεν είναι πολύ υψηλές.

Συγκεκριμένα, όλες οι γυάλινες επιφάνειες του Golf αντικαθίστανται με υψηλής αντοχής άθραυστο κρύσταλλο Optima, που δεν έχει καμία οπτική διαφορά. Παράλληλα, οι πέντε πόρτες, οι κολόνες και τα πίσω καθίσματα είναι ενισχυμένα με ελαφριά θωρακισμένη επίστρωση. Το ίδιο ισχύει και για την οροφή και την ηλιοροφή, που παραμένει ανοιγώμενη. Η μετατροπή συμπληρώνεται από σύστημα ενδοεπικοινωνίας ΡΤΤ.

Η Armormax είχε ξεκινήσει με τη θωράκιση της προηγούμενης γενιάς του Golf GTI, και η ζήτηση ήταν τόσο υψηλή που δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία ότι θα τη μετέφερε και στη νέα -όγδοη- γενιά του γερμανικού hot-hatch, σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ της Armormax, Michael Broom. Αναμφίβολα, οι ισχυρές επιδόσεις του Golf GTI είναι άλλο ένα στοιχείο ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν του Golf, τις θωρακισμένες μετατροπές της Armormax μπορούν να δεχούν και ποικίλλα μοντέλα άλλων 30 εταιρειών αυτοκινήτου: coupe, sedan και van μεταξύ άλλων των Audi, Cadillac, Mercedes-Benz, Jeep, Land Rover και Porsche. Τα τελευταία χρόνια, η νοτιοαφρικανική εταιρεία έχει επεκτείνει τα πακέτα θωράκισης και στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα - κυρίως στα αμερικανικά Tesla και Rivian.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζήτηση προέρχεται κυρίως από τις εταιρείων υπηρεσιών φύλαξης, που χρειάζονται ένα συμπαγές και σβέλτο όχημα άμεσης επέμβασης. Ωστόσο, στους πελάτες της Armormax συγκαταλέγονται και ιδιώτες πολίτες, καθώς και μη κυβερνητικοί οργανισμοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ